Ecoton projektom Eco kreativci obilježava dan zaštite okoliša

17.04.2013. 13:26 / Izvor: eKapija.ba
Ecoton projektom Eco kreativci obilježava dan zaštite okoliša

I ove godine Ecoton je odlučio obilježiti Svjetski dan zaštite okoliša, ovaj put to će uraditi realizacijom projekta ECO KREATIVCI.

I ove godine kompanija Ecoton je odlučila obilježiti Svjetski dan zaštite okoliša. Ovaj put to će uraditi realizacijom projekta ECO KREATIVCI. Projekat će se realizirati u suradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo odnosno sa svim zainteresiranim osnovnim školama Kantona Sarajevo.

Škole koje se prijave na konkurs imat će priliku da od materijala koji se koristi u renovaciji tonera osmisle i naprave skulpturu. Deset najboljih skulptura bit će izloženo u BBI Centru od 03.06.-07.06.2013.godine, u sedmici kada se obilježava Svjetski dan zaštite okoliša. Na sam taj dan, 05.06.2013. skulpture će biti izložene na platou ispred BBI Centra, navode iz Ecotona. 

Već 08.06.2013.godine u Umjetničkoj galeriji BiH biti će organizirana aukcijska prodaja skulptura, a sva prikupljena sredstva ići će u humanitarne svrhe JU Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

"Posjetite nas u BBI Centru, podržite mlade kreativce i pokažite da ste ekološki osviješteni", pozivaju sve zainteresirane građane iz ove kompanije.

Prijatelji projekta su: Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, NVO Greenart.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave