Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Edukativni kurs - «Ginekopatologija: Najčešći maligni tumori ženskog genitalnog trakta», Tuzla, 12.-13. maja 2008. godine

24.01.2008. 11:49 / Izvor: eKapija.ba

Edukativni kurs «Ginekopatologija: Najčešći maligni tumori ženskog genitalnog trakta» u organizaciji Udruženja patologa i laboratorijskih tehničara u patologiji Federacije Bosne i Hercegovine i pod pokroviteljstvom Evropske onkološke škole, održat će se u Tuzli u periodu od 12. do 13. maja ove godine. Kurs predstavlja stručni, naučni i edukativni događaj koji čini jedan logičan slijed te prethodi Prvom kongresu patologa Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem.

Kako tumori ženskog genitalnog trakta predstavljaju važan zdravstveni problem u životu žena a posebno žena koje dolaze iz zemalja u razvoju, ovaj edukacijski skup će učesnicima ponuditi širok spektar epidemioloških, dijagnostičkih i terapeutskih pristupa tumorima ženskog genitalnog trakta s isticanjem patologije istog, istakla je profesorica Ermina Iljazović, predsjednica Organizacionog odbora Kongresa.

Kurs je, inače, namijenjen patolozima, ginekolozima i manjim dijelom onkolozima koji se bave problematikom malignih tumora kod žena, kao i mladim specijalistima s interesom za ginekopatologiju, saopćeno je iz Colosseum d.o.o., Agencije za marketing, promocije, design i data iz Tuzle, koja je izvršni producent Prvog kongresa patologa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave