EKOBIS: U toku završne pripreme za 18. međunarodni sajam ekologije

07.09.2021. 10:08 / Izvor: Akta.ba
EKOBIS: U toku završne pripreme za 18. međunarodni sajam ekologije

Uz sajam ekologije, po prvi put će se održati i međunarodni sajam turizma-EKOTOUR, te sajam obrta.

U toku su završne aktivnosti u organizaciji 18. međunarodnog sajma ekologije - EKOBIS 2021. Radovi na montaži sajamskih hala i opreme su pri samom kraju, kao i ostali popratni radovi u tehničkoj organizaciji sajma, objavila je Privredna komora USK.

18. međunarodni sajam ekologije-EKOBIS 2021 će se održati od 9.-12. 09. 2021. godine na prostoru Gradske otoke u Bihaću. Uz sajam ekologije, po prvi put će se održati i međunarodni sajam turizma-EKOTOUR, te sajam obrta.

Prateći program sajma će ponuditi raznovrsne sadržaje, iz kojih se mogu izdvojiti Dan elektromobilnosti, koji će uključivati korporativne prezentacije-predstavljanje noviteta i high tech dostignuća, te panel-diskusiju na temu "Elektromobilnost u BiH-između prilika i barijera".

Ceste FBIH i Autoceste FBIH će organizirati panel diskusiju na temu cestovnog povezivanja pod nazivom "Strateški značaj, trenutne i buduće aktivnosti na cestovnom povezivanju sjeverozapada i jugoistoka BiH", dok će Agencija za vodno područje rijeke Save u suradnji sa općinama i gradovima USK biti organizator panel diskusije na temu "Sektor voda FBiH sa aspekta projekata na vodotocima 1. kategorije".

Ovogodišnji prateći program sajma uključuje još veliki broj prezentacija projekata, proizvoda i usluga izlagača, okrugle stolove i radionice, dječiji eko-kviz, te još mnoge druge sadržaje.

Regija partner sajma je Županija Posavska. Na sajmu će predstaviti svoju privredu i bogatu ponudu proizvoda i usluga putem poduzeća i obrtnika iz ove županije koji učestvuju na sajmu.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je Vlada Unsko-sanskog kantona, suorganizator Grad Bihać, a podrška Agencija za vodno područje rijeke Save, Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna/Gospodarska komora FBIH.

Generalni medijski partner je RTV USK, dok su ostali medijski parteri RTV Bihać, Akta.ba i Krajina.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave