EMC d.o.o. organizuje radionicu HP virtualization&gen8 servers

21.10.2013. 08:39 / Izvor: eKapija.ba
EMC d.o.o. organizuje radionicu HP virtualization&gen8 servers

U saradnji sa HP-om, EMC d.o.o. Sarajevo organizira radionicu Virtualization&Gen8 servers koja će se održati 22.10.2013. godine u hotelu Radon Plaza sa početkom u 10 sati.

U saradnji sa HP-om, EMC d.o.o. Sarajevo  organizira radionicu Virtualization&Gen8 servers koja će se održati 22.10.2013. godine  u hotelu Radon Plaza sa početkom u 10 sati.

U današnoj eri cloud rješenja koja su stvorila uvjete za eksploziju potražnje za podacima, aplikacijama i digitalnim informacijama,  te doprinjela nepredvidivim opterećenjima na data centrima, udar na centre podataka postaje sve veći a uz rast potrebe za povećanjem storage kapaciteta dolazi i teret zaštite i analize podataka koji omogućavaju uvid u poslovanje.

U namjeri da prisutnima prezentiraju mogućnosti HP ProLiant Gen8  servera  iz EMC-a će organizirati Live Demo te demonstrirati virualizacije servera, aplikacija i desktopa na HP ISS serversoj infrastrukturi i prikazati na koji način se klijenti mogu spajati sa tabletom/laptopom/thin klijentom na virtualizirano okruženje  temeljeno na HP-ovim serverima.

Prezentacija je namjenjena predstavnicima finansijskih institucija, service provider kompanijama, organizacijama koje imaju šaltersko poslovanje ili žele izvršiti konsolidaciju aplikacija u data centrima, kao i predstavnicima  telecom operatera i vladinih institucija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave