Energijska efikasnost u industriji – mehanizmi za poticanje

06.12.2017. 13:56 / Izvor: Akta.ba
Energijska efikasnost u industriji – mehanizmi za poticanje

Glavni cilj Nacionalnog programa za čistiju proizvodnju je poboljšanje materijalne i energijske efikasnosti.

UNIDO Nacionalni program čistije proizvodnje, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organiziraju radionicu na temu “Energijska efikasnost u industriji – mehanizmi za poticanje” koja će se održati 12. decembra 2017. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10).

Glavni cilj Nacionalnog programa za čistiju proizvodnju je poboljšanje materijalne i energijske efikasnosti i okolišnih performansi poslovnih i drugih organizacija u Bosni i Hercegovini, čime se želi doprinijeti održivom industrijskom razvoju, zapošljavanju i stvaranju prihoda.

Cilj radionice je predstaviti postojeće mehanizme za poticanje primjene energijske efikasnosti u industriji i prodiskutirati mogućnosti i pravce za poboljšanje tih mehanizama kako bi primjena mjera za poboljšanje energijske efikasnosti bila povećana. Tu se prije svega misli na novi Zakon o energijskoj efikasnosti, postojeći Zakon o okolišu sa mehanizmima financiranja putem revolving fonda. Dnevni red radionice je u prilogu ovog poziva.

Troškove održavanja radionice i ručka za učesnike snosi organizator.

Zainteresovani za učešće na radionici potrebno je da popunjen obrazac prijave dostave na e-mail adresu:edukacija@komorabih.ba najkasnije do 07.12.2017. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave