Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Everest Consulting: Seminar o temi "Krizni menadžment" - 07. i 08. oktobra 2009. godine

29.09.2009. 16:14 / Izvor: eKapija.ba

Everest conuslting organizira kratki seminar na temu "Krizni Menadžment", koji će se održati 07. i 08. oktobra 2009. godine u Hotelu Grand u terminu 09:00 – 16:00 sati.

Trenutna finansijska kriza je obuhvatila skoro sve sektore industrije i vlade, i ima direktan uticaj na rad svih odjeljenja i uposlenika. Ignorisanje krize, čekanje da se stanje popravi, ili primjenjivanje samo jednostavnih rješenja (npr. smanjivanje troškova) može biti poguban korak – čak i ako se kriza prebrodi. Organizacije koje nisu dobro pripremljenje i disciplinovane izgube ključne ljude, klijente, udio na tržištu, i na druge načine dugoročno oštete svoje osnovne vrijednosti. One organizacije koje imaju dobru kriznu strategiju, baziranu na međunarodno provjerenim metodama, u stanju su preokrenuti krizu u njihovu dugoročnu korist.

Ovaj seminar će Vam predstaviti praktične savjete koje možete odmah primjeniti kako bi razumjeli uticaj krize specifično na vašu organizaciju, minimizirali negativne posljedice, te razvili profesionalnu kriznu strategiju za najbezbolnije prebrođavanje krize i pozicioniranje za dugoročni rast i uspjeh.

Kroz seriju praktičnih i svježih primjera, biće pojašnjeno kako da analizirate Vašu specifičnu poslovnu strategiju, menadžment, marketing i prodaju, ljudske resurse, gotovinske tokove, potraživanja, i investicije. Predstavićemo Vam metodologiju kako da, na način koji gradi povjerenje, restruktuirate dugovanja, ubrzate naplatu potraživanja, te obezbjedite nove izvore kapitala. I kao najvažnije, predstavićemo metode komunikacije prema klijentima (trenutnim i potencijalnim), koje otvaraju vrata strateškom marketingu i građenju dugoročnog lojalnog odnosa.

Seminar je namijenjen: Vlasnicima firmi, top i srednjem menadžmentu, uposlenicima vladinih i nevladinih organizacija koji su uključeni u donošenje odluka o budžetu i potrošnji, te svima koji komuniciraju sa klijentima, potražiocima, povjerenicima, investitorima ili donatorima.

Proizvodi seminara: Svi materijali koji su korišteni tokom predavanja, detaljnje upute za izradu kompletnog Kriznog Plana, i specifičan Krizni Plan razvijen tokom seminara uz pomoć instrukora, a koji je direkno fokusiran na Vašu organizaciju.

Predavači na seminaru će biti dr. Elvir Čaušević i dr. Aziz Šunje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave