Federalni i kantonalni predstavnici na konferenciji o turizmu u Sarajevu

01.09.2020. 11:49 / Izvor: Fena
Federalni i kantonalni predstavnici na konferenciji o turizmu u Sarajevu

"Mi za Vas" je tematska konferencija koja za cilj ima suočavanje s problemima u turističkom sektoru te stvaranje temelja Strategije razvoja turizma KS.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizira niz događaja povodom Svjetskog dana turizma radi okupljanja turističkih djelatnika, predstavnika vlasti, struke i agencija, koji će zajedničkim snagama pokušati unaprijediti trenutni turistički ambijent u Kantonu Sarajevo.

Centralni događaj bit će konferencija "Turizam i ruralni razvoj" posvećena aktuelnoj problematici  i pratećim pitanjima ruralnog turizma, pravcima pozitivnog djelovanja, te konkretnim zaključcima o mogućnostima unaprijeđenja stanja i rješavanja problema u turizmu.

Konferencija će biti održana 26. septembra 2020. u Sarajevu.

"Mi za Vas" je tematska konferencija koja za cilj ima suočavanje s problemima u turističkom sektoru te stvaranje temelja Strategije razvoja turizma KS.

Na konferenciji, koja će biti održana 10. septembra 2020. u Sarajevu, učestvovat će predstavnici Ministarstva turizma i okoliša FBiH, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Udruženja turističkih privrednika BiH, predstavnici resornih ministarstva, turističke zajednice iz FBiH, profesori iz turističke struke i turistički djelatnici.

Koncem septembra u planu je i održavanje tematske konferencije "Izađimo u susret turizmu" kojom će Turistička zajednica KS pokušati ukazati kako u trenutno globalno teškoj situaciji pronaći najbolji model za uspješno lokalno djelovanje, uz pomoć predstavnika Planinarskog saveza KS, Gorske službe spašavanja KS, agencija koje se bave outdoor turizmom i drugih turističkih djelatnika.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo će po završetku konferencije donijeti zaključke koje će pretvoriti u planove budućeg rada, te inicirati njihovu implementaciju, a sve u cilju poboljšanja stanja sveukupne turističke privrede u Kantonu Sarajevo, najavljeno je iz te institucije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave