Festival vina VinoSalis 19. i 20. juna u Tuzli

02.06.2018. 09:19 / Izvor: Fena
Festival vina VinoSalis 19. i 20. juna u Tuzli

VinoSalis, festival vina, prateće opreme i gatsronomije, bit će održan 19. i 20. juna u Tuzli, najavili su organizatori.

VinoSalis, festival vina, prateće opreme i gastronomije, bit će održan 19. i 20. juna u Tuzli, najavili su organizatori.

Bit će to prilika i za promociju mladih vina (berba 2017.) pred nastupajuću sezonu, a predstavit će se i dio sajamske opreme za vinske festivale Easy Cooler, koja je standardni dio opreme svih vodećih svjetskih festivala.

Posebna zanimljivost ovog prvog festivala VinoSalis je specijal "Okusi Hercegovine“ pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje će posjetioci na jednom mjestu moći probati sve što Hercegovina nudi kad je riječ o vinu, siru, maslinovom ulju, pršuti i sl.

Na ovogodišnjem VinoSalisu predstavit će se 46 vinskih kuća s 540 vinskih etiketa, sedam sirana, pet mesnih industrija, šest proizvođača prateće opreme i dva vrhunska proizvođača maslinovog ulja.

Organizatori najavljuju drugačiji festival u odnosu na manifestacije sličnog tipa, pa će i vodeći regionalni somelijer Siniša Lasan održati posebne radionice na kojima će predstaviti najbolja vina iz Hercegovine i Međimurja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave