FineWine&GoodFood - II. Međunarodni salon okusa od 22.03. do 24.03.2011. u Sarajevu

17.03.2011. 15:33 / Izvor: eKapija.ba
FineWine&GoodFood - II. Međunarodni salon okusa od 22.03. do 24.03.2011. u Sarajevu

Udruženje Salon okusa u suradnji sa Ambasadom Republike Makedonije , Ambasadom Republike Slovenije, Slow Food Conviviumom Sarajevo i Gradskom upravom grada Sarajeva kao počasnim ovogodišnjim pokroviteljima, organizuje FineWine&GoodFood – II međunarodni salon okusa.

Manifestacija se održava u Domu oružanih snaga BiH u periodu od 22.03. do 24.03.2011. godine.

Za ljubitelje vrhunskih vina dolaze strani i domaći vinari, a najveća gužva očekuje se na stolu pobjednika – najboljeg bijelog, crnog vina i pjenušca.

Za sve zahtijevnije gurmane pripremaju se radionice okusa gdje proizvođači iz prve ruke i uživo predstavljaju posebnosti svojih proizvoda.

Organizatori su se i ove godine potrudili da kao izlagače na salonu predstave proizvođače pića i prehrambenih proizvoda koji u regionu uživaju reputaciju vrhunskog proizvoda, a u čiju kvalitetu će se kušanjem moći uvjeriti svi posjetioci u dvodnevnom programu.

Kao prvi od nekoliko dodatnih programa ovogodišnjeg salona uvodi se i žiri sastavljen od eminentnih bh. novinara. Naime, oni će imati tu čast da sa slijepim ocjenjivanjem izaberu najbolji pjenušac, bijelo i crno vino Salona 2011. Prestižna nagrada bit će podijeljena na samom otvaranju Salona okusa.

II međunarodni Salon okusa FineWine&GoodFood ove se godine oplemenjuje i sa dodatnim turističkim programom kroz promociju turističkih sadržaja iz regiona i BiH sa akcentom na gastronomsku ponudu iz promoviranih objekata i lokaliteta.

Cilj ove zajedničke suradnje jeste promocija i prilika za iznalaženje poslovnih mogućnosti za kompanije koje se bave proizvodnjom i prodajom proizvoda i usluga iz oblasti koje tretira ova manifestacija, a svoje učešće na salonu mogu uzeti svi:

  • Proizvođači hrane
  • Proizvođači pića (alkoholnih i bezalkoholnih)
  • Turističke organizacije
  • Hotelsko/ugostiteljski objekti više kategorije
  • Asocijacije proizvođača zdrave/bio/organske hrane
  • Distributeri I zastupnici

Potrebno je napomenuti da će na festivalu učestvovati preko 120 izlagača čime se ovaj festival karakteriše kao najprestižniji u ovoj oblasti u regionu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave