Forum financiranja energetike Balkana

28.09.2013. 08:01 / Izvor: Business.hr
Forum financiranja energetike Balkana

​Nakon uspješne prošlogodišnje konferencije, kada je forum privukao više od 200 sudionika iz preko 25 zemalja, BEFF 2013. ponovno okuplja ključne sudionike iz privatnog i javnog sektora energetske industrije.

Nakon uspješne prošlogodišnje konferencije, kada je forum privukao više od 200 sudionika iz preko 25 zemalja, BEFF 2013. ponovno okuplja ključne sudionike iz privatnog i javnog sektora energetske industrije kako bi se uhvatili u koštac s gorućim pitanjima razvoja energetske industrije.

Organizator foruma je Green for growth fund Southeast Europe – Investing in energy efficiency and renewable energy.

Za razliku od dosadašnjih općenitih rasprava o energiji, na ovogodišnjem susretu će se između ostalog razgovarati o trendovima i analizi tržišta, potencijalu projekata vezanih za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, profitabilnosti projekata vezanih za obnovljive izvore energije, izgradnji i povezivanju balkanske mreže, određivanju cijena i trgovini električnom energijom, diversifikaciji izvora električne energije te budućnosti zemnog plina.

Forum se održava 16. i 17. listopada u zagrebačkom hotelu Westin. Pokrovitelji Foruma su Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske i Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, dok je medijski pokrovitelj Business.hr.

Kao teme prvoga dana Foruma najavljene su 'EU i regija Balkan: perspektive u budućnosti', 'Pregled konteksta relevantnog za investicije u energetski sektor jugoistočne Europe', 'Kako se projekti obnovljive energije mogu uspješno provoditi u kontekstu gospodarskog okruženja koje je puno izazova'...

Drugoga dana Foruma izdvajaju se teme: 'Tradicionalni izvori i konkurentnost obnovljivih izvora', 'Budućnost nuklearne energije', 'Plin iz škriljevca kao alternativni izvor energije', 'Sigurnost opskrbe plinom u jugoistočnoj Europi', 'Alternativni izvori energije LNG', 'Mjenjanje likvidnosti na tržištima električne energije u regijama CEE/SEE i na OTC tržištu'...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave