Najave / DOGAĐAJI

Forum o zapošljavanju mladih i socijalno poduzetništvo u ruralnim zajednicama

14.12.2018. 10:30 / Izvor: Akta.ba

Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini 17.12. 2018. organizira forum pod nazivom "Zapošljavanje mladih i socijalno poduzetništvo u ruralnim zajednicama".

Forum će se održati u ponedjeljak 17.12.2018. u hotelu "Holywood", Sarajevo, Općina Ilidža, s početkom u 11.00 sati.

Cilj ovog foruma je da se sagledaju mogućnosti zapošljavanja mladih u ruralnim sredinama putem socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Socijalno preduzetništvo predstavlja jednu mogućnost za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na ranjive grupe kojima pripadaju žene i mladi u ruralnim područjima. Na forumu će se predstaviti aktivnosti članica mreže koje djeluju u ovom polju, kao i sagledati načini za uključivanje većeg broja organizacija civilnog društva u ovom polju' Imajući u vidu da je Ministarstvo pravde BiH dalo tumačenje da se udruženja ne mogu pojavljivati kao pružaoci roba i usluga u procesu javnih nabavki u Bosni i Hercegovini, smatramo da će se intenzivirati procesi registracije socijalnih preduzeća od strane organizacija civilnog društva.

Ukoliko ste zainteresovani za učestvovanje na ovom forumu, prijavu učesnika je potrebno izvršiti mailom najkasnije do 13.12.2018. do 17h.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave