Seminar o provedbi internih kontrola integrisanog sistema upravljanja kvalitetom

10.06.2021. 11:37 / Izvor: Akta.ba
gdp

Jedan od dodatnih zahtjeva jeste provedba periodičnih internih kontrola s ciljem praćenja provođenja i primjene principa dobre distributivne prakse.

"Pravilnik o dobroj distributivnoj praksi (GDP) medicinskih sredstava" za veleprometnike medicinskih sredstava u Bosni i Hercegovini objavljen je 26.10.2018. godine u Službenom glasniku BiH (broj 75/18), a osmog dana od objave je zvanično u primjeni.

Ovim Pravilnikom se propisuju dodatni zahtjevi koje moraju ispuniti veleprometnici medicinskih sredstava prilikom nabave, prijema, skladištenja, transporta i prodaje medicinskih sredstava, kao i uslovi za izdavanje certifikata veleprometnicima o provođenju dobre distributivne prakse.

Jedan od dodatnih zahtjeva jeste provedba periodičnih internih kontrola s ciljem praćenja provođenja i primjene principa dobre distributivne prakse.

Cilj seminara

Razumijevanja svrhe i postupaka provedbe internih kontrola implementacije Dobre distributivne prakse medicinskih sredstava u okviru uspostavljenog ISO 9001 sistema upravljanja kvalitetom.

Učinkovita interna kontrola treba obezbjediti dokaze o statusu usklađenosti sa zahtjevima uspostavljenog sistema upravljanja kvalitetom i utvrditi mogućnosti za kontinuirano unaprijeđenje.

Program seminara

Učesnici će se upoznati sa intergrisanim zahtjevima ISO 9001 i GDP-a, a potom ključnim tehnikama i postupcima internih kontrola koji uključuju aktivnosti planiranja i pripreme, provedbe i klasificiranje opažanja, izvještavanje, pokretanja korektivnih mjera i follow up aktivnosti.

Seminar je kombinacija prezentacije predavača i aktivnih radionica, gdje učesnici u malim grupama diskutuju i rješavaju dodijeljene zadatke i studije slučaja.

Ko može sudjelovati

Seminar je namijenjen veleprometnicima medicinskih sredstava u Bosni i Hercegovini koji žele implementirati postupke provedbe internih kontrola integrisanog sistema upravljanja kvalitetom i unaprijediti kompetencije iz ove oblasti.

Prethodna znanja o navedenoj temi nisu preduslov za učešće na seminaru.

Certifikat

Svakom polazniku seminara će biti izdata potvrda o sudjelovanju.

Organizatori i Predavači ne zastupaju, niti su u bilo kojem odnosu sa institucijama koje propisuju regulativu za veleprometnike medicinskih sredstava u BiH i/ili vrše inspekcijski nadzor.

PREDAVAČ
QualityCert konsultant
www.qualitycert.ba

DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA
Mostar - Hotel Mostar

24.6. – 25.6.2021.

09:00 – 16:15 (h)


CIJENA SEMINARA
195,00 EUR


CIJENA UKLJUČUJE

  • materijal za zabilješke
  • ručak
  • osvježenja u pauzama
  • zdavanje potvrde od strane TÜV NORD-a


POSTUPAK PRIJAVE
1. Ispunjenu prijavnicu dostaviti:
email: mtomasevic@tuv-nord.com
fax: +387 33 650 730
2. Polazniku se mailom ili faksom šalje predračun prema kojem vrši avansnu uplatu

 

UPLATA
Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.
TÜV NORD Adriatic d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da će podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.

KONTAKT OSOBA
Milica Tomašević

 

TÜV NORD Adriatic d.o.o. 
Predstavništvo u Bosni i Hercegovini TÜV NORD GROUP
Tel/Fax: +387 33 650 730
Email: mtomasevic@tuv-nord.com

PREUZMI DOKUMENT:
prijavnica.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave