Najave / DOGAĐAJI

Golf turnir Sarajevo Pro-Am 2018. – VF golf klub – 29. – 30.09.2018.

28.09.2018. 15:38 / Izvor: Akta.ba

U Sarajevu će se na golf terenu VF-a održati tradicionalni Sarajevski ProAm golf turnir jedan od najboljih golf turnira u regiji. Učestvuje 12 profesionalnih golf igrača i 36 amaterskih golfera. U konkurenciji profesionalnih igrača nastupiti će i naš jedini profesionalac, učitelj mnogih golfera u Bosni i Hercegovini, jedan od najboljih golfera Bosne i Hercegovine, sarajlija Dejan Šaran. Tu su još i najbolji profesionalni igrači Turske, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Nastupit će i amaterski šampioni Hrvatske, Crne Gore kao i Bosne i Hercegovine.

ProAm turniri su veoma poznati golf turniri u svijetu. To je jedinstvena prilika da zajedno igraju profesionalni igrači golfa i amaterski golferi. Jedan od kandidata za prvo mjesto je turski profesionalni golfer Hakan Yamac, prošlogodišnji pobjednik sarajevskog turnira.

Učesnici se nadaju samo dobrom vremenu, a već su dobro upoznati sa gostoprimstvom građana Sarajeva. Organizator ovog turnira BH PGA se zahvaljuje svim sponzorima bez kojih ovog turnira u Sarajevu ne bi ni bilo. Sutra 28.09. će se svi učesnici turnira okupiti na prelijepom golf terenu VF Golf kluba na trening rudni a takmičarske runde se održavaju u petak 29.09.  i subotu 30.09. kada će se nakon završetka održati ceremonija dodjela nagrada najboljim profesionalcima i amaterima na turniru.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje a isti moraju poštovati pravila golfa, a između ostalog jedno od njih je da se isključe telefoni prilikom boravka na terenu ili praćenja turnira.

Ovim putem pozivamo sve BH medije da isprate dešavanja na turniru i u javnost prenesu sve detalje ovog velikog sportskog događaja za razvoj BH scene najmnogoljudnijeg sporta na svijetu kojim se bavi preko 70 miliona ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave