Grad Bjelovar partner 17. Međunarodnog sajma ekologije - EKOBIS 2019

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Grad Bjelovar partner 17. Međunarodnog sajma ekologije - EKOBIS 2019

15.07.2019. 08:09 / Izvor: Akta.ba

U Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona nedavno je održan sastanak sa predstavnicima Grada Bjelovara, Igorom Brajdićem, zamjenikom gradonačelnika i glasnogovornicom Kristinom Turković Lovrić.

Tema sastanka je bila partnerstvo Grada Bjelovara na nadolazećem 17. Međunarodnom sajmu ekologije - EKOBIS 2019. Prepoznavajući privredni aspekt i potencijale sajma, Grad Bjelovar će biti ovogodišnji "Grad partner" sajma. Grad Bjelovar će na sajmu predstaviti aktivnosti, projekte i privredu bjelovarskog područja.

Na sastanku su zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić i predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić razmijenili i informacije o aktualnim privrednim pokazateljima i potencijalima svojih regija.

Govorilo se i mogućnosti učešća Privredne komore USK sa članicama na sajmovima Bjelovarskog sajma, a također se razgovaralo i o drugim vidovima suradnje.

U augustu je planirana posjeta delegacije Privredne komore USK i Grada Bihaća Gradu Bjelovaru, kako bi se detaljno dogovorile aktivnosti oko partnerstva Grada na sajmu, te realizirali drugi vidovi suradnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave