Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

GTZ i Grad Banja Luka organiziraju okrugli sto o decentraliziranoj saradnji između Francuske i BiH, Banja Luka, 15. - 16.10.2009. godine

14.10.2009. 11:36 / Izvor: Fena

Peti okrugli sto o decentraliziranoj saradnji između Francuske i Bosne i Hercegovine, na kojem će prvi put učestvovati i Njemačka, bit će održan u Banjoj Luci u četvrtak i petak.

Okrugli sto organiziran je u saradnji s Deutsche Gesellschaft fur Technischen Zusammenarbeit (GTZ) i Gradom Banja Luka.

Kako je saopćeno, događaj će biti posvećen politici mladih u gradu.

Ambasadori Francuske i Njemačke u Bosni i Hercegovini, Maryse Bemiau i Joachim Schmidt, otvorit će u petak raspravu zajedno s gradonačelnikom Banje Luke Dragoljubom Davidovićem.

Među učesnicima su načelnik Općine Ilidže Amer Ćenanović, načelnik Goražda Muhamed Ramović i zamjenika gradonačelnika grada Sen Denija (pariska regija) Bali Bagavoko, a bit će predstavljene studije stručnjaka i izvještaji Savjeta mladih.

Na ovom okruglom stolu trebalo bi biti zastupljeno tridesetak općina koje će predstavljati njihovi načelnici, zamjenici načelnika ili udruženja iz cijele Bosne i Hercegovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave