Hackathon - Zajedno postižemo više od 6. do 8. novembra

09.10.2015. 14:34 / Izvor: Akta.ba
Hackathon - Zajedno postižemo više od 6. do 8. novembra

Hackathon - Zajedno postižemo više je takmičenje u kreiranju društveno korisnih web i mobilnih aplikacija, koje će se održati od 6-8. novembra 2015. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Imate ideju kako tehnologija može pomoći u rješavanju nekih od gorućih problema u BiH?

Pridružite se kolegama studentima koji razmišljaju na isti način i razvijte svoju ideju/aplikaciju na Zajedno postižemo više Hackathonu 6.-8. novembra.

"Bilo da ste strastveni borac za ljudska prava, zaštitu okoliša, borbu protiv korupcije ili nekog drugog problema u vašoj zajednici, sigurni smo da web/mobile aplikacija može u tome pomoći, a mi želimo pomoći vama da vašu ideju pretvorite u stvarnost", poručuju organizatori.

Hackathon - Zajedno postižemo više je takmičenje u kreiranju društveno korisnih web i mobilnih aplikacija, koje će se održati od 6-8. novembra 2015. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Zajedničko za sve hackathone je nevjerovatna energija, upornost, inspiracija i kreativnost učesnika koji za jako kratko vrijeme kreiraju aplikacije upotrebljive krajnjim korisnicima, a specifično za ovaj hackathon je da će učestvovati mješoviti timovi iz različitih disciplina.

Hackathon - Zajedno postižemo više organizuju Američka ambasada u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet Sarajevo i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Sarajevo, a namjenjen je mladim ljudima od 18-24 godine iz čitave Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekat okuplja na jednom mjestu buduće lidere civilnog društva, programere, grafičke dizajnere i projekt menadžere željne izazova

Pored takmičenja, 60 učesnika/ca koji će biti raspoređeni u 12 timova, će biti u prilici da prisustvuju različitim predavanjima o razvoju softvera te načinima razvoja aplikacija, a istovremeno biti u prilici da se druže i razmjenjuju iskustva sa kolegama i stručnjacima iz cijele Bosne i Hercegovine.

Trodnevni događaj će završiti predstavljanjem dvanaest projekata pred stručnim žirijem. Aplikacije će biti ocijenjene na osnovu njihove autentičnosti, kreativnost, korisnosti i uticaja, a najbolji timovi će biti nagrađeni vrijednim nagradama i prilikama za internship/mentorship koje su obezbijedili donatori.

Prijave su otvorene do 20.oktobra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave