Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Hidria d.o.o. Ljubljana u Novu godinu kao dioničko društvo

15.01.2009. 16:12 / Izvor: eKapija.ba

Hidria d.o.o. koja udružuje sve ključne korporativne funkcije je kraj poslovne 2008. godine obilježila novom organizacijskom strukturom koja je transformirana u dioničko društvo.

Predsjednik Upravnog odbora Edvard Svetlik je prošle godine proslavio 30 godina uspješnog vođenja korporacije Hidria, ispred Hidria Rotomatika, koja je jedno od ključnih Hidrijinih društava. Time je učvrstio svoju poziciju menadžera sa najdužim stažom na čelu velike privredne grupe. On svoju voditeljsku ulogu gradi na temeljnim vrijednostima Hidrije, a to su odgovornost prema ljudima i okolini i poštivanju znanja i kompetentnosti kolega, inovativnih rješenja Hidrije.

Odluka o transformaciji organizacione strukture je došla nakon što je menadžment ove firme zaključio da je nova organizacijska strutkura mnogo pogodnija sa poslovnog aspekta.

Predsjednik Upravnog odbora je Edvard Svetlik, a izvršni direktori su Andra Krapš Rejc i Iztok Seljak, koji također obavlja funkciju predsjednika nadzornog odbora.

Članovi upravnog odbora su: Boštjan Bratuš, Aleksander Hatlak, Živko Kavs, Dušan Lapajne, Ivan Rupnik, Miloš Šturm i Stane Uršič.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave