ICE Agencija Sarajevo organizuje seminar "Technology Days"

13.05.2014. 14:40 / Izvor: eKapija.ba
ICE Agencija Sarajevo organizuje seminar 'Technology Days'

Na Seminaru će biti prisutne italijanske firme, a predviđeni su i bilateralni susreti. Spisak i kratki profil italijanskih firmi učesnica seminara nalazi se u prilogu.

ICE Agencija Sarajevo - Odjel Ambasade Italije za promociju ekonomskih odnosa, organizuje Seminar “Technology Days – Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost” koji će se održati 19. maja 2014. godine, u Banja Luci u Hotelu “Vidović” sa početkom u 9:00 sati.

Seminar će omogućiti razmjenu ideja i iskustava o temama obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, uz izlaganja italijanskih eksperata i učešće bosanskohercegovačkih privrednika i stručnjaka iz navedenog sektora.

Seminar će otvoriti Direktor Agencije ICE Sarajevo Massimo Sessa, Ministar industrije, energije i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević, te počasni Konzul R.Italije u Banja Luci, Danilo Capasso.

Seminar će omogućiti razmjenu ideja i iskustava o temama obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti uz učešće pet velikih italijanskih firmi, predstavnike ANIE - italijanskog udruženja preduzeća elektroenergetskog sektora koje broji 1200 članica, te predstavnike GSE-javnog preduzeća za energetske usluge.

Na seminaru će izlagati i predstavnici Elektroprenosa BiH, RERS-a, te FIPE, a u nastavku seminara biće organizovani i bilateralni susreti između italijanskih i bosanskohercegovačkih firmi.

Spisak i kratki profil italijanskih firmi učesnica seminara nalazi se u prilogu.

Zainteresovani svoje učešće na seminaru mogu potvrditi do petka 15.05.2014. godine na e-mail: sarajevo@ice.it.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon Agencije ICE Sarajevo: 033/201 261.

PREUZMI DOKUMENTE:
Spisak_firmi_Seminar_Technology_Days_Banja_Luka_2014.pdf
Program_Seminar_Technology_Days_Banja_Luka_2014.doc

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave