IDC Adriatics organizira susret vodećih regionalnih ICT direktora

24.06.2014. 13:38 / Izvor: eKapija.ba
IDC Adriatics organizira susret vodećih regionalnih ICT direktora

Nezavisna analitička tvrtka IDC Adriatics danas je najavila organizaciju konferencije pod nazivom IDC Adriatics EXPO 2014 koja će se održati od 10.-12. rujna ove godine u Opatiji.

Nezavisna analitička tvrtka IDC Adriatics danas je najavila organizaciju konferencije pod nazivom IDC Adriatics EXPO 2014 koja će se održati od 10.-12. rujna ove godine u Opatiji. Konferencija će okupiti direktore vodećih kompanija iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova kako bi komentirali trenutno relevantne gospodarske i ICT teme, pružili uvid u ICT tržište Adriatics regije te dali prikaz ekonomskih trendova i razvojnih smjernica u idućih 3-5 godina.

IDC Adriatics EXPO 2014 prva je konferencija usmjerena na tržišta istočne Europe i regije Adriatic, a kao domaćin je u konkurenciji zemalja kandidatkinja pobijedila Hrvatska te je grad Opatija odabran kao domaćin susreta direktora vodećih kompanija. Riječ je o susretu gotovo 150 sudionika koji će tijekom trodnevnog druženja, u periodu od 10. do 12 rujna ove godine, kroz vlastita iskustva poslovanja, vizionarskih predavanja regionalnih stručnjaka, te panele i diskusije na teme od interesa donijeti nove smjernice razvoja tržišta u narednih pet godina. Osim toga, po prvi puta će se organizirati i individualni sastanci koji će omogućiti izravnu razmjenu znanja i otvoriti mogućnosti stvaranja novih poslovnih pothvata i suradnji.

IDC Adriatics EXPO 2014 inicijativa je zagrebačkog tima IDC Adriatics kojeg od početka godine uspješno vodi Ana Papež u ulozi regionlne direktorice i koja ovom konferencijom kreće u realizaciju nove poslovne strategije. Zagrebački tim restrukturiran je sukladno potencijalnima odnosno mogućnostima postojećih stručnjaka  da maksimaliziraju vlastite kvalitete, a čine ga Krešimir Arlić koji je član tima još od 2001. godine, a koji se kroz svojih 14 godina rada i poznavanja ICT tržišta pozicionirao u vodećeg regionalnog ICT analitičara. Potom, Karlo Pernek sa gotovo deset godina radnog iskustva u IDC-u kao stariji analitičar zadužen za područje hardvera. Nikolina Jurišić kao program menadžerica i članica tima od 1999. godine. Ivan Juras, analitičar zadužen za servise i softver te PR i marketing menadžer sa iskustvom u IDC-u od 7 godina. Lada Đukić projektna je i konferencijska menadžerica koja je uz Anu organizirala više od 300 lokalnih i regionalnih konferencija, a IDC-u se pridružila godine 2005. Lokalnom timu se u organizaciji IDC Adriatics EXPO 2014 pridružio i globalni tim koji je podržao inicijativu i koji će osigurati vodeće europske predavače koji će jamčiti vrhunska predavanja te studije slučaja i iskustva korisnika koji napredna tehnološka rješenja primjenjuju u vlastitom poslovanju.

"Biti domaćinom susreta vodećih direktora tvrtki iz Regije iznimna je čast. Ponosna sam što je naš tim prepoznat po svojoj kvaliteti i sposobnosti da organizira konferenciju ovakvog dosega. Ovo je prvi puta da će regionalni direktori gostovati u Hrvatskoj kako bi razmijenili iskustva, dvojbe i tendencije razvoja u narednom periodu. Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja predavača i sudionika i da ćemo zajedničkim, otvorenim diskusijama odgovoriti na trendove porasta tržišta, a za koji očekujemo da će rasti i do 7%." , naglasila je regionalna direktorica IDC Adriaticsa, Ana Papež.

Konferenciji IDC Adriatics EXPO 2014 kao partneri su se do sada pridružile tvrtke: Check Point Software Technologies Ltd, Symantec, Qualys te Semos Group. Dok je u tijeku finalizacija suradnje sa vodećim svjetskim ICT kompanijama.

Novosti konferencije moguće je pratiti na društvenim mrežama Facebook i Youtube kanalu  te na službenoj stranici konferencije: http://expo.idc-adriatics.com/

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave