IDC Adriatics: Prvi put dodjela nagrada najboljim IT stručnjacima u BIH

21.01.2015. 10:36 / Izvor: eKapija.ba
IDC Adriatics: Prvi put dodjela nagrada najboljim IT stručnjacima u BIH

Po prvi puta, IDC Adriatics dodjeljuje nagradu za CIO (Chief Information Officer - direktor informatike) osobu godine u Bosni i Hercegovini za najbolje IT projekte u privatnom i javnom sektoru.

Po prvi puta, IDC Adriatics dodjeljuje nagradu za CIO (Chief Information Officer - direktor informatike) osobu godine u Bosni i Hercegovini za najbolje IT projekte u privatnom i javnom sektoru, na temelju ključnog projekta, pokrenutog i/ili realiziranog unutar organizacije ili tvrtke tijekom 2014.  godine.

Specifičnost ove nagrade je da se IT direktori sami nominiraju za ovu nagradu, a proces prijava otvoren je do 10. veljače. U postupku vrednovanja svaki nominirani projekt mora zadovoljiti kriterije koji uključuju: transparentnost, inovativnost, troškovnu učinkovitost te upravljanje promjenama i cjelokupnim projektom. Posebno se to odnosi na projekte koji donose usvajanje najnovijih rješenja ili pak upotrebu tradicionalnih modela na novi način u područjima virtualizacije, konvergencije, mobilnog poslovanja, pružanja usluga „u oblaku“, korištenja društvenih mreža te poslovne inteligencije s posebnim naglaskom na big-data i analitiku.

U Hrvatskoj, gdje se nagrada ove godine dodjeljuje drugi put, u informatičkim krugovima već je prozvana kao „CIO Oscar“, a o najboljim projektima u Bosni i Hercegovini odlučivat će stručni žiri u sastavu Semir Ibrahimović (Bosna Bank International), Timur Gadžo (ZIS KS) i Faruk Smajević (VGT Osiguranje), a nagrade će biti dodijeljene na svečanosti koja će se održati u hotelu Sarajevo, 19. veljače.

"Ovim priznanjem IDC Adriatics, kao dio vodeće svjetske market intelligence i konzalting kompanije u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija, prepoznaje i nagrađuje pojedinačno postignuće direktora informatike u tijelima državne uprave i privatnom sektoru. Drago nam je da smo nagradu, nakon Hrvatske, uspjeli prenijeti i na BIH gdje zasigurno ima niz vrijednih projekata, stoga koristim ovu priliku da još jednom pozovem IT stručnjake da iskoriste preostalo vrijeme i prijave se za CIO Oscara“, izjavila je Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave