Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

IFC upoznaje bh. kompanije o evropskim standardima za građevinske proizvode, 12. i 13. marta 2009. godine u Sarajevu

11.03.2009. 14:47 / Izvor: Fena

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), u okviru svog programa "Međunarodni standardi i tehnički propisi", 12. i 13. marta u Sarajevu organizira kurs o temi "CE označavanje građevinskih proizvoda prema EU direktivi o građevinskim proizvodima".

Građevinski prozvodi i materijali mogu se plasirati na evropsko tržište samo ako su u skladu sa zahtjevima Evropske unije, pa je, kako se ističe u saopćenju IFC-a, cilj ovoga kursa da se predstavnicima domaćih kompanija koje se bave proizvodnjom građevinskih proizvoda i materijala i ostalim zainteresiranim pojedincima približi područje primjene EU direktiva o građevinskim proizvodima i praktična primjena i postupak CE označavanja na građevinskim proizvodima.

Međunarodna finansijska korporacija je članica Grupacije Svjetske banke koja potiče održivi ekonomski rast u zemljama u razvoju pružanjem podrške razvoju privatnog sektora, mobilizacijom privatnog kapitala te pružanjem savjetodavnih i usluga usmjerenih na ublažavanje rizika poslovnim subjektima i vladama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave