IFS FOOD V7 obuka za interne auditore

04.10.2021. 08:53 / Izvor: Akta.ba
IFS FOOD V7 obuka za interne auditore

Cilj ove vrste audita jest utvrditi razinu kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvedenih prehrambenih proizvoda.

Danas je primjena norme IFS na međunarodnom tržištu hrane vrlo priznata i svi važni trgovci hranom postavljaju primjenu zahtjeva norme IFS kao jedan od osnovnih kriterija suradnje. Cilj ove vrste audita jest utvrditi razinu kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvedenih prehrambenih proizvoda, ali i ocijeniti sposobnosti i mogućnosti dobavljača prehrambenih proizvoda da odgovore na sve zahtjeve tržišta.

Tim smjerom krenuli su i trgovački lanci u EU i šire, koji kroz provedbe audita proizvođača svojih robnih marki, traže ispunjenje zahtjeva norme IFS, a sve radi podizanja kvalitete i sigurnosti proizvoda i proizvodnih procesa.

Ukratko o seminaru

Jedan je od osnovnih zahtjeva IFS standarda je potreba stalnog osposobljavanja i usavršavanja na temu sistema sigurnosti hrane. Također, jedan od osnovnih alata razvoja sistema i njegovog usklađivanja je permanentno provođenje internih audita (unutrašnjih nezavisnih ocjena) unutar samih organizacija.

Kvalitetno provedeni interni auditi važan su preduslov zadovoljavanja zahtjeva IFS standarda i kasnije certifikacije (audit nezavisne institucije), te stalnog poboljšavanja sistema sigurnosti hrane.

Cilj seminara

Osnovni je cilj ovog seminara da se djelatnici koji rade na održavanju postojećeg sistema sigurnosti hrane upoznaju sa zahtjevima norme IFS Food. Stoga, program obuhvaća tumačenje svakog zahtjeva norme IFS, te naglašava razlike IFS norme i već primijenjenog sustava.

Ko može sudjelovati

Seminar je namijenjen menadžerima, voditeljima timova za sigurnost hrane, tehnolozima u proizvodnji, vlasnicima i svima koji sudjeluju u bilo kojem segmentu lanca hrane, kako bi zahtjeve norme mogli primijeniti i efikasno održavati u svojim kompanijama.

Certifikat

Svakom polazniku seminara će nakon provjere znanja testom i pozitivnim rješavanjem istog biti izdan certifikat o osposobljenosti za internog auditora prema IFS Food V7, od TÜV NORD Adriatic d.o.o., TÜV NORD Group, koji je priznat od svih međunarodnih institucija i kao takav može poslužiti kao polazna osnova za daljnje usavršavanje na ovom području, čime se otvara mogućnost rada za neku certifikacijsku ustanovu) i sl.

PREDAVAČ

IFS Food auditori certifikacijske kuće TÜV NORD Adriatic d.o.o. TÜV NORD Group

DATUM ODRŽAVANJA

21.-22.10.2021.

MJESTO ODRŽAVANJA

Sarajevo

CIJENA SEMINARA

190,00 €

POSTUPAK PRIJAVE

1. Ispunjenu prijavnicu dostaviti:

email: edzanko@tuv-nord.com fax:

+387 33 650 730

2. Polazniku se mailom ili faksom šalje predračun prema kojem vrši avansnu uplatu

UPLATA

Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.

TÜV NORD Adriatic d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da će podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.

KONTAKT OSOBA

Emina Džanko

TÜV NORD Adriatic d.o.o.

Podružnica Sarajevo

TÜV NORD GROUP

Tel/Fax:+38733650730

Mob:+38762 021 104

Email: edzanko@tuv-nord.com

PREUZMI DOKUMENT:
prijavnica.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave