Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

In-house edukacije: Napredne vještine prodaje i Partner Management

Upoznat ćete načine argumentiranja i uvjeravanja; riječi i rečenice kojima upravljamo s teškim i agresivnim klijentima.

18.02.2020. 08:31 / Izvor: Akta.ba

Napredne vještine prodaje i pregovaranja

Sposobnosti za prodaju i pregovaranje s klijentima potrebno je kontinuirano razvijati radi uspješnog i dugoročnog održavanja odnosa. Na ovom praktičnom treningu polaznici će naučiti kako primijeniti određena pravila igre – ono što trebate činiti i ono što ne smijete činiti. Kako upravljati ustupcima, kada ih dati, a kada primiti? Kako iskazati svoje neslaganje, a zadržati dobar odnos? 

Upoznat ćete načine argumentiranja i uvjeravanja; riječi i rečenice kojima upravljamo s teškim i agresivnim klijentima. 
 
Naučit ćete analizirati motive dobavljača, kako pregovarati, a ne pogađati se. Moći ćete odrediti vlastitu strategiju i taktiku, kao i sagledati stavove druge strane. Upoznat ćete zamke i trikove u pregovorima, ali i kako smanjiti otpor.

Teme treninga:
✓ Šta su pregovori (definicija)?
✓ 4 koraka procesa pregovora! 
✓ Priprema!
✓ Slučaj (case)!
✓ Igranje uloga (role play)
✓ Psihološki alati
✓ Vrijednosna matrica!
✓ Zatvaranje ugovora!

 

Partner Management

Ovaj trening će dati odgovor kako upravljati partnerima, jer ako želimo da budemo uspješni u ovom novom i promjenljivom biznis svijetu onda trebamo mnogo pripreme, a ovo je odlična tema za one koji vode kompanije da osvježe svoj način poslovanja, kao i za one nešto mlađe da nauče kako da usvoje način vođenja svojih partnera/kupaca. 

Naša preporuka je da obaj trening odslušaju lideri koji se bave razvojem, efikasnošću, produktivnošću i pregovorima. Prvenstveno je namijenjena komercijalnim direktorima, KAM-ovim, sales managerima, product managerima, voditeljima timova, prodajnim predstavnicima kao i top menadžmentu koji donosi strateške odluke o organizacionoj kulturi u kompaniji.

Teme treninga:
✓ Ko su naši partneri? 
✓ Šta partnerstvo znači u biznisu?  
✓ Šta je potrebno da bi bili dobar partner?  
✓ Efektivno vođenje
✓ Alati za vođenje partnera/klijenta

In-house treninge održavamo isključivo s predavačima s kojima kontinuirano sarađujemo, koji su vodeći stručnjaci u svom području, dokazani kroz održana predavanja i izvrsno ocijenjeni od strane polaznika.

Navedene treninge smo u mogućnosti obezbjediti samo kao in-house i tailor-made, koje prilagođavamo viziji, misiji i kulturi klijenta, te njegovom sistemu kompetencija. Iste smo u mogućnosti organizirati u našem edukacijskom centru, kao i na lokaciji klijenta.

Treninzi su zasnovani na interakciji predavača i polaznika na način da u svakom trenutku je poželjno da polaznici imaju aktivnu ulogu i postavljaju pitanja te pokreću raspravu o pitanjima vezanim za temu. 

Svi naši treninzi su interaktivni, program je dizajniran tako da upotpuni i razvije znanja i vještine učesnika treninga, a temelji se na transferu teorijskih i praktičnih znanja i iskustava od strane našeg konsultanta. Koncept treninga podrazumijeva odnos 70:30 u korist praktičnog rada, u poređenju sa sticanjem teorijskih osnova.

Prednosti In-house treninga: 
✓ lokacija i vrijeme održavanja prilagođeni su klijentu
✓ sadržaj, metode i tempo rada potpuno prilagođeni individualnim karakteristima zaposlenika i firme/organizacije 
✓ rad utemeljen na klijentovim poslovnim primjerima
✓ usmjerenost procesa na specifične potrebe firme/organizacije
✓ povećanje uspješnosti i produktivnosti cijelog tima
✓ poboljšanje komunikacije i razumijevanja
✓ jačanje tima i timskog duha 
✓ povećanje motivacije zaposlenih

Sve navedeno garancija je kvalitete i metodologije po kojoj radi SYS Company edukacijski centar.

 

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:
SYS Company E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave