In-house edukacije: Uvod u agilni razvoj i DevOps foundation

25.02.2020. 12:09 / Izvor: Akta.ba
In-house edukacije: Uvod u agilni razvoj i DevOps foundation

Agilni način upravljanja projektima danas je prevladavajući trend u svijetu razvoja softvera.

Uvod u agilni razvoj i Scrum Master

Agilni način upravljanja projektima danas je prevladavajući trend u svijetu razvoja softvera, ali i nekih drugih područja ljudskog djelovanja gdje su se klasične metode pokazale nedostatnima.  

Ovaj trening omogućava savladavanje osnovnih pojmova o agilnom razvoju s posebnim naglaskom na danas najpoznatiju agilnu metodu upravljanja projektima – Scrum. Naučit ćete zašto i kako agilne metode povećavaju učinkovitost. Uz puno praktičnih vježbi, primjera i grupnog rada, dobit ćete znanje i sposobnosti koje su dovoljna osnova da biste mogli početi upotrebljavati agilni razvoj u svojoj organizaciji.

Cilj treninga:
Trening je osmišljen s ciljem da se kompanijama koja rade na novim, inovativnim projektima, pruže znanja o agilnom pristupu vođenja projekata i uvid u faze transformacije sa standardnog na novi, napredniji – agilni pristup. Strukturiran je da prolazi kroz životni ciklus projekta tako da se kroz kratke iteracije pruži maksimalni povrat investicije. Nakon seminara polaznici će imati znanja o sasvim novom načinu upravljanja projektima, te novom načinu planiranja, realizacije i kontrole nad projektima

Trening je namijenjen:
Ovaj trening je namijenjen osobama odgovornim za vođenje projekata, razvoj proizvoda i članovima projektnog tima. Trening je namijenjen i osobama koje žele naučiti razmišljati i koristiti Scrum u svakodnevnom radu. Namijenjena je osobama s i bez iskustva, Scrum Masterima, Product Ownerima i članovima tima.

DevOps foundation

DevOps se vrlo često smatra novom metodologijom u upravljanju IT projektima. I, to je jednostavno – pogrešno. DevOps je novi način razmišljanja i kolaboracije u IT-u u kojem se uklanjaju prepreke i različitosti između Developmenta (razvoja, kojem je fokus „nešto novo“) i Operationsa (održavanja, kojem je fokus „stabilnost“). Ovaj trening je osmišljen na način da polaznicima objasni osnove DevOpsa i načine na koji se isti može uvesti u kompaniju.

Cilj treninga:
Trening ima za cilj naučiti polaznike da razumiju osnovna načela DevOpsa, kako definirati preduvjete za uspostavu DevOpsa u svojoj organizaciji, razumjeti prednosti usvajanja DevOps prakse iz poslovne i IT perspektive, definirati očekivanja od uvođenja DevOps-a u svoju organizaciju. Pored razumjevanja polaznici ce naučiti prepoznati osnovna obilježja DevOps kulture, definirati osnovne elemente organizacije DevOpsa uključujući uloge, timove i organizacijske strukture i prepoznati ključne DevOps prakse.

Trening je namijenjen:
Ovaj trening je namijenjen osobama koje su uključene u IT development, IT operations ili bilo koji drugi segment IT-a. Također je namijenjen i svima koji koriste agilne metodologije kako bi stekli znanja o promjenama koje moraju napraviti kako bi usvojili DevOps.

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA

In-house treninge održavamo isključivo s predavačima s kojima kontinuirano sarađujemo, koji su vodeći stručnjaci u svom području, dokazani kroz održana predavanja i izvrsno ocijenjeni od strane polaznika.

Navedene treninge smo u mogućnosti obezbjediti samo kao in-house i tailor-made, koje prilagođavamo viziji, misiji i kulturi klijenta, te njegovom sistemu kompetencija. Iste smo u mogućnosti organizirati u našem edukacijskom centru, kao i na lokaciji klijenta.

Treninzi su zasnovani na interakciji predavača i polaznika na način da u svakom trenutku je poželjno da polaznici imaju aktivnu ulogu i postavljaju pitanja te pokreću raspravu o pitanjima vezanim za temu. 

Svi naši treninzi su interaktivni, program je dizajniran tako da upotpuni i razvije znanja i vještine učesnika treninga, a temelji se na transferu teorijskih i praktičnih znanja i iskustava od strane našeg konsultanta. Koncept treninga podrazumijeva odnos 70:30 u korist praktičnog rada, u poređenju sa sticanjem teorijskih osnova.

Prednosti In-house treninga: 
✓ lokacija i vrijeme održavanja prilagođeni su klijentu
✓ sadržaj, metode i tempo rada potpuno prilagođeni individualnim karakteristima zaposlenika i firme/organizacije 
✓ rad utemeljen na klijentovim poslovnim primjerima
✓ usmjerenost procesa na specifične potrebe firme/organizacije
✓ povećanje uspješnosti i produktivnosti cijelog tima
✓ poboljšanje komunikacije i razumijevanja
✓ jačanje tima i timskog duha 
✓ povećanje motivacije zaposlenih

Sve navedeno garancija je kvalitete i metodologije po kojoj radi SYS Company edukacijski centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave