Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje – ICTI 2007, Istra, od 17. do 20 listopada 2007. godine

16.10.2007. 12:42 / Izvor: eKapija.ba
Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje – ICTI 2007, Istra, od 17. do 20 listopada 2007. godine

Ovogodišnja 8. međunarodna konferencija Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje – ICTI 2007, jedinstveni stručni skup šire regije Srednje i Jugoistočne Europe, održat će se na Brijunima, hotel Neptun-Istra, od 17. do 20. listopada 2007. godine. Konferenciju organiziraju tvrtka Tectus d.o.o. i Institut za osiguranje pod medijskim pokroviteljstvom časopisa Svijet osiguranja.

Iskustva tematike međunarodne prekogranične IT konsolidacije i osiguranja, te temu tehnoloških inovativnosti kao natjecateljskog oružja za svojstva menadžmenta sudionicima će prezentirati stručnjak iz poznate međunarodne konzultantske tvrtke Mc Kinsey & Company, Antonio Derossi. "Glavna tema ovogodišnje konferencije je prekogranično poslovanje. Konsolidirati IT znači osposobiti i napraviti takvu informatičku infrastrukturu koja će podnijeti sve zahtjeve različitih tržišta na kojima posluje jedan osiguratelj. Svjedoci smo širenja osiguravajućih tvrtki u regiji, a poslovanje u stranoj zemlji zahtijeva rješenje važnog problema – osigurati IT koji će podržati sve zakonodavne zahtjeve i specifičnosti toga tržišta", riječi su Nikole Milijevića, ravnatelja Instituta za osiguranje, koji je jedan od organizatora skupa na Brijunima.

Od ostalih tema na konferenciji valja istaknuti:

- SAP poslovna rješenja i SAP financijsko poslovanje za industriju osiguranja

- Kartica zdravstvenog osiguranja i menadžment šteta u zdravstvenom osiguranju

- Rekonstrukcija integralnog informacijskog sustava u osiguranju

- Liberalizacija tržišta autoodgovornosti kontroliranoj kroz informacijski sustav

- Osigurateljnoj zaštiti web stranica od rizika nastalih računalnim kriminalom

- Ulozi IT-a u upravljanju i nadzoru poslovnih procesa u osiguranju.

Sudionici ICTI 2007 konferencije, među ostalim, razmijenit će i iskustva kroz predavanja stručnjaka iz tvrtki sudionica temeljenim na praktičnom iskustvu pojedine IT tvrtke i osiguravajućeg društva.

Generalni sponzor ovogodišnje konferencije Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje – ICTI 2007 je SAP.

"Globalizacija i međunarodno poslovanje sve su prisutniji u Hrvatskoj. Zakonodavna regulativa, koja se mora poštovati i kroz informatička rješenja, sve je složenija u osiguravajućoj industriji. IT mora odgovarati na zahtjeve zakonodavne regulative. SAP je vodeći dobavljač aplikacija u svijetu, posebice na tržištu IRP sustava. U 57 zemalja ima čak 1859 svojih instalacija u osiguravajućim društvima. SAP ima i aplikacije za automatiziranje procesa čisto osigurateljne djelatnosti, od izdavanja polica do izračuna šteta. Od vodećih svjetskih osiguratelja SAP-ove aplikacije, među ostalim, imaju Allianz, Generali, Munich Re, Axa, AEG, a od osiguratelja koji posluju u Hrvatskoj Allianz, Generali i Kvarner VIG", rekao je uoči konferencije Goran Sarta, voditelj prodaje za ključne korisnike za financijsku industriju u SAP-u.

Srebreni sponzori 8. međunarodne ICTI konferencije su IN2, Infotehna i Sedam IT, a brončani IBM Hrvatska i FJA Oda Team. Uz osiguravajuća društava regije, tvrtke sudionice konferencije ICTI 2007 su T-HT, Logos, INTES Computer, Hrvatski ured za osiguranje i CA Inc., a sudionici konferencije stručnjaci s područja ITa i osiguranja iz Austije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Srbije.

O ICTI-u: Prva konferencija Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje – ICTI održana je 2000. godine. Kroz niz godina okuplja sudionike iz gotovo svih osiguravajućih društava s područja JI Europe, njih više od 60. Namjena joj je među menedžerima i stručnjacima s područja Srednje i Jugoistočne Europe razmijeniti iskustva i nova dostignuća na polju osiguranja, industrije fondova i banaka te informacijsko komunikacijske tehnologije. Dosadašnje konferencije popratile su teme poput bankovnog osiguranja, upravljanja IT rizicima, elektronskog poslovanja, call centrima i slične teme s kojima se svakodnevno susreću zaposlenici u informacijsko komunikacijskim tvrtkama i osiguravajućim društvima.

TECTUS d.o.o./Institut za osiguranje/eKapija




klikni za PDF fajl

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave