Institut za standarde i sigurnost organizuje obuku za HACCP AUDITORE
Institut za standarde i sigurnost sa svojim timom sanitarnih inženjera organizuje napredne kontinuirane obuke za HACCP AUDITORE
Institut za standarde i sigurnost sa svojim timom sanitarnih inženjera organizuje napredne kontinuirane obuke za HACCP AUDITORE
CILJ OBUKE:
Efikasno osposobljavanje uposlenih koji rade na implementaciji, vođenju, održavanju i unapređenju HACCP sistema.
- upoznavanje sa zahtjevima i temeljnim pojmovima,
- sticanje znanja o metodama i tehnikama planiranja i realizacije internih audita.
Nakon završene obuke i položenog testa učesnicima će biti uručeni personalni certifikati.
KOME JE OBUKA NAMIJENJENA:
- Proizvođači prehrambenih proizvoda;
- primarna proizvodnja,
- proizvodnja komponenti ili gotovih prehrambenih proizvoda,
- trgovci prehrambenih proizvoda
- Organizacije koje su dobavljači prehrambenoj industriji;
- čišćenje i sanitacija proizvodnih pogona,
- skladištenje,
- distribucija,
- pakovanje prehrambenih proizvoda,
- proizvodnja ambalaže za pakovanje prehrambenih proizvoda);
- Ugostiteljski objekti;
- Organizacje koje proizvode druge elemente koji su u dodiru sa hranom.
SADRŽAJ:
- Zahtjevi za GMP / preduslovni program;
- HACCP principi i primjena – Codex Alimentarius;
- Pravni osnov za sigurnost hrane;
- Analiza opasnosti;
- Sljedivost;
- Priprema i provođenje internog audita; poboljšanje sistema;
- Vježbe;
- Ispit;
TRAJANJE, TERMIN I MJESTO:
Obuka će se održati 29 i 30.06.2021. godine.
Dva dana u hotelu Radon Plaza Sarajevo.
Cijena obuke 250,00 KM + PDV.
U cijenu obuke uključen ručak, topli i hladni napitci, materijali.
Prijave su obavezne,broj mjesta je ograničen do 10 osoba zbog epidemiološke situacije.
Prijavu možete izvršiti putem mail - info@issbih.ba
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.