Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Institut zaštite, ekologije i informatike organizuje seminar "Zaštita i zdravlje na radu u svjetlu novog Zakona o zaštiti na radu - prava, obaveze, odgovornosti i preventivne mjere", Banja Luka, 30

26.12.2008. 11:40 / Izvor: eKapija.ba

INSTITUT ZAŠTITE, EKOLOGIJE I INFORMATIKE BANJA LUKA I ZAVOD ZA MEDICINU RADA I SPORTA REPUBLIKE SRPSKE

ORGANIZUJU SEMINAR

ZAŠTITA I ZDRAVLJE NA RADU U SVJETLU NOVOG ZAKONA O ZAŠTITI NA RADU

PRAVA, OBAVEZE, ODGOVORNOSTI I PREVENTIVNE MJERE

Banja Luka, Hotel Vidović, 30. januara 2009. godine

Seminar je namijenjen poslodavcima i radnicima zaduženim za obavljanje poslova iz oblasti zaštite na radu, odnosno zaduženim za sprovođenje i unapređivanje zaštite i zdravlja na radu, inspektorima za zaštitu na radu, ovlašćenim organizacijama za zaštitu i zdravlje na radu i medicinu rada i svima kojima je ova oblast značajna za dalji rad.

Cilj seminara je da se polaznici upoznaju teoretski i praktično sa novim Zakonom o zaštiti na radu, njihovim pravima, obavezama, odgovornostima i preventivnim mjerama, nadležnim organima i načinima implementacije Zakona, u cilju obavljanja poslova zaštite i zdravlja na radu, kao i upoznavanja sa načinom polaganja stručnog ispita iz zaštite i zdravlja na radu. Na jasan, pregledan i sumaran način će se izložiti problemi primjene i implementacije Zakona o zaštitu na radu, kako bi se unaprijedila znanja i vještine poslodavaca i radnika zaduženih za zaštitu na radu, koja su neophodna za efikasnije obavljanje poslova zaduženih za ovu oblast. Poseban kvalitet predavanja će biti što će se uspostaviti direktna komunikacija prisutnih sa stručnjacima iz ove oblasti, kako bi se u okviru predavanja dobili konkretni odgovori i savjeti od prisutnih učesnika.

Zato je dobro da na vrijeme kontaktirate i pošaljete Vaša pitanja i eventualne nedoumice, što će biti obrazloženo na seminaru. Iz Instituta poručuju da će na seminaru biti razmijenjena iskustva, čuti stavovi i savjeti afirmisanih stručnjaka i naučnih radnika, predstavnika institucija iz oblasti zaštite i zdravlja na radu i medicine rada, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i Inspektorata Republike Srpske, te biti ponuđeni odgovori na pitanja koja postavlja aktuelna praksa.

Kotizacija za seminar iznosi 200 KM, a uključuje: prisustvovanje seminaru, koktel, zajednički ručak i stručne materijale sa seminara, kao i sertifikat o odslušanom seminaru. U cijenu je uračunat PDV.

Kotizacija se uplaćuje na žiro-račun Instituta zaštite, ekologije i informatike: NLB Razvojna banka, br. 5620990000088958.

Seminar se održava 30. januara 2009. godine, u Banjoj Luci, hotel Vidović.

Molimo zainteresovane da se prijave najkasnije do 23.01.2009. godine.

Program seminara i obrazac prijave nalazi se na veb stranici: www.institutzei.net , ili dostavljen na faks po zahtjevu učesnika.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Institut zaštite, ekologije i informatike

Ul. Vidovdanska 43, 78 000 Banja Luka

Tel. +387 51 218 299, 218 318, 213 289

Faks: 051 218 322

El. pošta: ekoinstitut@inecco.net

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave