Interaktivna radionica: EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatni i javni sektor

07.09.2021. 12:40 / Izvor: Akta.ba
Interaktivna radionica: EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatni i javni sektor

Iskoristite popust za rane prijave do 18. septembra.

Cjelodnevna interaktivna radionica

EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatni i javni sektor

SARAJEVO - 30. septembar 2021; 9:30-16h, Hotel Hills 5*

ograničeno na 22 učesnika

Iskoristite popust za rane prijave do 18. septembra

 

Ova radionica će vas upoznati sa širokim mogućnostima bespovratnog finansiranja iz različitih EU fondova uključujući nove EU programe - Horizon Europe, Eureka i IPA III fond. Novi EU grantovi su izuzetna prilika za BH male, srednje i velike privatne i javne firme, nevladine organizacije, univerzitete i javni sektor uključujući organe javne uprave na svim nivoima.

Predstavit ćemo trenutno otvorene i predstojeće pozive iz upravo započetog ciklusa EU finansiranja 2021-2027, koji je do sada najveći u povijesti EU i zapadnog Balkana. Fokus će biti na konkursima za BH i “EU paket” za Zapadni Balkan, koji je upravo usvojen. Trening omogućava učesnicima da sa svojim projektnim inicijativama savladaju način pripreme uspješnog projektnog prijedloga, te da analiziraju primjere uspješnih EU projektnih prijedloga.

Također će biti predstavljene i različite mogućnosti pronalaženja i saradnje kroz partnerski odnos sa stranim nosiocima projekata što je posebno važno onima koji tek ulaze u EU projekte i nemaju kapaciteta da budu nosioci velikih projekta. Ovakvi partnerski odnosi omogućavaju manjim firmama i organizacijama da ponude svoje usluge i kapacitete vodećim evropskim konzorcijima koji provode multimilionske EU projekte.

Kroz interaktivan rad i networking u maloj grupi, učesnici će imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o svojim konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani.

Ova radionica će promijeniti vaš način razmišljanja o EU grantovima i mogućnostima bespovratnog finansiranja. Vratit ćete se u svoje firme i organizacije sa novim saznanjima o EU, Horizon Europe, Eureka, COST Action, IPA III i EIC Accelerator, te napraviti značajan uticaj i osigurate finansijsku podršku za vaše projekte.

KOME JE RADIONICA NAMIJENJENA

Radionica je namjenjena vlasnicima i menadžerima malih, srednjih i velikih privatnih i javnih firmi, mikro firmi, predstavnicima univerziteta, vladinim organizacijama, organizacija za podršku razvoja biznisa, agencija za podršku inovativnosti, udruženja preduzetnika i svima koji žele naučiti više o mogućnostima bespovratnog finansiranja iz EU fondova.

 

Trener: dr. sc. Danijel Šogorović, dipl.ing.str.
Ekspert i trener za EU projekte
(biografija trenera je dostupna na stranici radionice)

 

Iskoristite popust za rane prijave do 18. septembra

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave