Najave / DOGAĐAJI

INTERVET sastanak - 30 učesnika iz EU i zapadnog Balkana na IUS-u!

21.06.2021. 14:07 / Izvor: Akta.ba

U ponedjeljak, 28.06.2021. sa početkom u 9:30 na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu počinje dvodnevni INTERVET transnacionalni sastanak.

Ovaj značajan događaj okupit će više od 30 učesnika iz 8 država Evropske unije i 6 država Zapadnog Balkana. 

INTERVET Zapadni Balkan je trogodišnji pilot projekt za internacionalizaciju stručnog/strukovnog obrazovanja i stručnog/strukovnog obučavanja na Zapadnom Balkanu. Projekt ima za cilj stvoriti prilike za mobilno učenje u centrima za obuku na zapadnom Balkanu te unaprijediti kulturu mobilnog učenja u području stručnog/strukovnog obrazovanja. U projekt je uključeno šest regionalnih partnera: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Republika Sjeverna Makedonija i Srbija kao i 8 partnera članica EU: Italija, Belgija, Nizozemska, Francuska, Malta, Španija, Slovenija i Poljska.

Na dvodnevnom događaju će se razgovarati o nastavku projektnih aktivnosti i savladavanju post-Covid izazova, organizovanja učeničkih praksi u zemljama EU i treninga za nastavno i administrativno osoblje strukovnih/stručnih škola.

Obzirom da se radi o izuzetno važnom internacionalnom skupu na polju mobilnosti i usavršavanja učenika i nastavnog osoblja iz cijele BiH,  nadamo se da je ova tema od važnosti i za naše medije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave