IUS STEM Camp

10.05.2019. 09:28 / Izvor: Akta.ba
IUS STEM Camp

IUS poziva kompanije da sponzorstvom podrže talentovane mlade naučnike i na taj način promoviraju prirodne i tehničke nauke što je, cijene od dugoročnog interesa za našu zemlju.

I ove godine Internacionalni uiverzitet u Sarajevu (IUS) organizuje STEM Camp, ljetnu školu inovacija za mlade istraživače i naučnike, koji ce se održati od 28/07/2019 do 04/08/2019.

Pored druženja sa vršnjacima iz drugih zemalja, polaznici će upoznati naučnike i inženjere iz različitih oblasti, steći praktična iskustva u IUS laboratorijama, imati mogućnost  da predstave svoje projekte, uživati u  kulturnim i sportskim aktivnostima, doživjeti Sarajevo na na drugačiji način...

Svi programi STEM Camp-a su na engleskom jeziku.

IUS poziva kompanije da sponzorstvom podrže talentovane mlade naučnike i na taj način promoviraju prirodne i tehničke nauke što je, cijene od dugoročnog interesa za našu zemlju.

Koordinator IUS STEM projekta je dr. Emir Karamehmedović.

Više informacija o samoj školi, organizaciji, kursevima, društvenim aktivnostima, lokaciji i predavačima možete naći na web stranici: https://stemcamp.ius.edu.ba/courses

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave