IV sastanak regionalne inicijative IPA Adriatic "Zero Waste" u Sarajevu

14.04.2014. 13:39 / Izvor: Fena
IV sastanak regionalne inicijative IPA Adriatic 'Zero Waste' u Sarajevu

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u utorak i srijedu, 15. i 16. aprila bit će domaćin IV sastanka regionalne inicijative IPA Adriatic "Zero Waste (Nula otpada)".

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u utorak i srijedu, 15. i 16. aprila bit će domaćin IV sastanka regionalne inicijative IPA Adriatic "Zero Waste (Nula otpada)".

Projekt „Zero Waste“ koristi rezultate iskustava partnera u regiji na smanjenju otpada prilikom održavanja turističko-kulturnih manifestacija, novim pristupom: kroz korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija, a u cilju podizanja i jačanja svijesti u upravljanju otpadom.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma kao domaćin skupa i kao partner projekta IPA Adriatic projekt prekogranične saradnje "Zero Waste" (Nula otpada) okupit će na IV sastanku u Sarajevu partnere iz regije: Fakultet za menadžment, turizam i ugostiteljstvo iz Opatije i Grad Opatiju iz Hrvatske, Regionalno viieće Drača iz Albanije, Razvojnu agenciju Regije Emilia Romagna, Ured za održivi razvoj Pokrajine Rimini, Spazio Eventi iz Barija iz Italije, Fakultet za turističke studije iz Portoroža, Slovenija, te Općinu Tivat iz Crne Gore.

Svaki od partnera u projektu je odabrao svoj događaj ili manifestaciju na kojoj će na konkretnom primjeru pokazati i dokazati kako je nizak utjecaj na okoliš ili „Nula otpada“ moguće ostvariti.

U Bosni i Hercegovini kao primjer su odabrane dvije manifestacije: kušanje mladog vina u Vinariji Andrija u Čitluku i Una regata - NP Una Bihać.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave