Izgradnja inovacijskih partnerstava: Research-to-Business - R2B

28.09.2013. 08:41 / Izvor: eKapija.ba
Izgradnja inovacijskih partnerstava: Research-to-Business - R2B

Konferencija "R2B" se organizuje u sklopu IPA projekta INOVO ("Institucionalni razvoj tri inovacijska centra i istraživačkog sektora u BiH"), a zamišljena je kao prilika za "umrežavanje".

Centar za inovativnost i preduzetništvo (CIP) Univerziteta u Zenici (UNZE) i partneri: Biznis Servis Centar Vlade ZDK-a, Privredna komora ZDK- a, Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna Bosna - REZ, Lokalna razvojna agencija - ZEDA organizuju konferenciju "Izgradnja inovacijskih partnerstava: Research-to-Business - R2B",  3. oktobra 2013. (četvrtak), s početkom u 10.00 h, u hotelu "Zenica" u Zenici.

Konferencija "R2B" se organizuje u sklopu IPA projekta INOVO ("Institucionalni razvoj tri inovacijska centra i istraživačkog sektora u BiH"), a zamišljena je kao prilika za "umrežavanje" (Networking Event) onima koji rade na području drvoprerade i proizvodnje i prerade materijala.

S obzirom da je potreba za boljim povezivanjem akademske i poslovne zajednice davno prepoznata, ovo će biti upravo mogućnost da univerzitetske laboratorije, s jedne strane, i kompanije, s druge strane, uzajamno predstave usluge i potrebe radi prepoznavanja međusobnih interesa, što će voditi uspostavljanju inovacijskih partnerstava i dalje saradnje.

(Konferencija "R2B" se održava istovremeno kad i sajam "Zenički privredni susreti - ZEPS").

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave