Izvještaj o provedbi pravila u izradi državnih pravnih propisa

14.10.2013. 09:22 / Izvor: eKapija.ba
Izvještaj o provedbi pravila u izradi državnih pravnih propisa

Cilj izvještaja je upoznati Vijeće ministara BiH, institucije BiH i širu javnost u BiH o provođenju Pravila za konsultacije u institucijama BiH.

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine napravilo je Izvještaj o provođenju Pravila za konsultacije u institucijama BiH, čiji je cilj upoznati upoznati Vijeće ministara BiH, institucije BiH i širu javnost u BiH o provođenju Pravila za konsultacije u institucijama BiH.  Zvanična prezentacija Izvještaja o provedbi Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa na razini BiH za 2012. godinu biti će održana 18.  oktobra 2013. u 10:00 sati u hotelu Grand u Sarajevu. 

Prisutnima će se obratiti Džemal Hodžić, program menadžer Delegacije Evropske unije u BiH i Niko Grubešić, pomoćnik ministra pravde Bosne i Hercegovine koji će i prezentirati ovaj izvještaj.

Organizator konferencije je Ministarstvo pravde u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Kronauer Consultingom, a u sastavu projekta “Izgradnja kapaciteta institucija vlasti za uključivanje u dijalog sa civilnim društvom pri utvrđivanju politika u BiH”, koji se implementira uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Instrument pretpristupne pomoći.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave