Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća

28.03.2014. 16:39 / Izvor: eKapija.ba

Udruženje za razvoj NERDA zajedno s partnerima u utorak, 01.04.2014. u Tuzli organizuje uvodnu konferenciju projekta "Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća (MSP) u Tuzli i susjednim općinama" (BESt 4 SMEs).

Projekat finansira Evropska unija (EU) kroz podršku lokalnom ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini, a implementira ga Udruženje za razvoj NERDA kao koordinator projekta u saradnji s Općinom Tuzla, Općinom Srebrenik, Općinom Kalesija te Tehnološkim parkom BIT Centar Tuzla kao partnerima. Vrijednost projekta je 566.778,67 €, od čega je 85 % sufinansiranje EU u iznosu od 481.761,00 €.

Cilj projekta jeste unaprijediti poslovno okruženje u pomenute tri općine poboljšanjem poslovne infrastrukture, poboljšanjem nivoa i kvaliteta usluga za postojeća i nova mala i srednja preduzeća, kao i poboljšati međuopštinsku saradnju kroz realizaciju inicijativa u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja. U tom smislu, do kraja godine u Tuzli će biti prošireni kapaciteti BIT Centra i omogućeno poslovanje za 9 do 12 novih preduzeća, dok će u Srebreniku i Kalesiji biti uspostavljeni Centri za podršku poslovanju sa inkubatorima u kojima će također biti smještena novoosnovana preduzeća.

Realizacija projekta je počela u januaru 2014. godine i trajaće do kraja naredne godine. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave