Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Jahorina: Ljetna škola o ulozi i finansijskoj održivosti NVO u BiH - 01.07. - 03.07.2009. godine

01.07.2009. 11:37 / Izvor: Fena

Prva ljetna škola pod nazivom "Uloga, pravni status i finansijska održivost NVO-a u BiH", na kojoj će se okupiti više od 20 predstavnika vodećih nevladinih organizacija iz BiH i eksperti iz regiona, bit će održana na Jahorini od 1. do 3. jula 2009. godine.

Centar za promociju civilnog društva organizira ljetnu školu, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), te u saradnji sa Evropskim centrom za neprofitno pravo iz Budimpešte (ECNL).

Tokom dvodnevne radionice bit će riječi o pravnom statusu i finansijskoj održivosti nevladinh organizacija u BiH, iskustvima zemalja u regionu, pravilima o konsultacijama, učešću građana u zakonodavnom procesu i institucionalnoj saradnja vladinog i nevladinog sektora na svim nivoima vlasti.

Ovakva vrsta praktičnih radionica će doprinijeti ne samo definiranju i izgradnji povoljnijeg položaja nevladinih organizacija u BiH u budućnosti, već jačanju aktivnijeg učešća organizacija civilnog društva u rješavanju najbitnijih problema u BiH, te u procesima donošenja odluka važnih za građane, saopćeno je iz Centra za promociju civilnog društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave