Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Javna rasprava na temu "Šumarski program Federacije Bosne i Hercegovine", 15.12.2009. godine u Sarajevu

08.12.2009. 14:29 / Izvor: eKapija.ba

Javna rasprava na temu početka procesa izrade Šumarskog programa FBiH kojim će se, poštujući međunarodne dogovore i obaveze BiH, definirati opća politika šumarstva i politika gospodarenja sa divljači, će se održati 15. decembra 2009. godine, u 13:30 sati u Zgradi zajedničkih institucija u Sarajevu. Javnu raspravu organizuju Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i Holandska organizacija za razvoj (SNV).

Okvirni budžet za izradu Šumarskog programa Federacije BiH iznosi 715.227,00 KM, a novac je obezbjeđen kreditom Svjetske banke, iz budžeta Federacije BiH, te dijelom uz podršku Holandske organizacije za razvoj (SNV).

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH je započelo ovaj proces s ciljem prilagođavanja resornih politika naše države sa relevantnim politikama Europske Unije. Jedan od osnovnih principa na kojima ovaj proces počiva je aktivno učešće stručne i šire javnosti u izradi, usaglašavanju ciljeva i donošenju ovog značajnog strateškog šumarskog planskog akta za jedan od najvažnijih prirodnih resursa u Federaciji BiH. Ovim smo na još jedan korak bliže Evropskoj Uniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave