Najave / DOGAĐAJI

Javni poziv za učešće na Festivalu nasljeđa u Abu Dabiju

24.08.2018. 10:42 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo inostranih poslova BiH proslijedilo je Ministarstvu prosvjete i kulture RS-a poziv Fondacije Shaikh Khalif Bin Zayed Al Nahyan iz Abu Dabija, za učešće folklornih grupa na Festivalu nasljeđa u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji će se održati u periodu od 01.12.2018. do 31.01.2019.

Fondacija Shaikh Khalif Bin Zayed Al Nahyan, poziva dvije folklorne grupe, jednu iz Republike Srpske i jednu iz FBiH od po 10 do 12 članova, koje bi se smijenile nakon mjesec dana.

Za navedene folklorne grupe Fondacija će snositi kompletne troškove (viza, avionskih karata, transport stvari, smještaj, ishranu te mjesto za nastup).

Napominjemo da je neophodno da jedan od članova grupe poznaje engleski jezik, radi koordinacije sa orgnizatorima u UAE.

Zainteresovana kulturno-umjetnička društva i ansambli narodnih igara i pjesama, koji su registrovani na području Republike Srpske, prijavu za učešće mogu dostaviti na mejl adresu i.kotjelnikov@mp.vladars.net najkasnije do utorka 28.08.2018. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave