Najave / DOGAĐAJI

Jedan od najuspješnijih blockchain projekata dolazi u Sarajevo

21.11.2018. 16:09 / Izvor: Akta.ba

Jedan od najuspješnijih Blockchain projekata u regiji ali i svjetskom nivou Origintrail dolazi u Sarajevo na Špica SCM konferenciju.

Origintrail je decentralizirana platforma, bazirana na blockchain tehnologiji, koja nam pomaže da dijelimo i pohranjujemo podatke. 

Početkom 2018 su prikupili preko 20 milijuna $ početne investicije za svoje rješenje, surađuju sa svjetskim retail lancem Wallmart, a 4.12.2018 će predstaviti platformu i mogućnost korištenja u Bosni i Hercegovini. 

OriginTrail podržava različite globalne standarde, kao što je GS1 i IoTza razmjenu podataka, što nam omogućava lakšu standardizaciju komunikacije u poslovnom svijetu, što uvelike može utjecati na lanac opskrbe, od proizvodnje, logistike, trgovine pa sve do krajnjeg kupca. 

"Origintrail i njihov BD manager, Nino Pirtovšek će prezentirati na koji način Origintrail radi, koje su prednosti korištenja Blockchain tehnologije u lancu opskrbe i kako BIH kompanije mogu profitirati od korištenja Blockchaina", kazao je Dario Radošević iz Špica Systems za Akta.ba. 

Kako vaša kompanija i industrija mogu koristiti Origintrail, i iskoristiti prednosti lakše komunikacije preko Blockchain tehnologije saznajte na SCM konferenciji. 

Prijave su još otvorene. 

 

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave