Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Jedinstveni sajam zapošljavanja "5. AIESEC Career Days" - 21. maja 2009. godine u Domu mladih Skenderija

29.04.2009. 13:28 / Izvor: eKapija.ba

Kao i prethodnih godina, Lokalni komitet Sarajevo najveće globalne organizacije studenata AIESEC organizira jedinstveni sajam zapošljavanja "5. AIESEC Career Days" koji će se održati 21. maja u Domu mladih Skenderija.

AIESEC Career Days ima za cilj povezati studente završnih godina svih fakulteta sa najatraktivnijim kompanijama koje traže stručan mladi kadar.

Studenti već sada mogu uploadovati svoje biografije na www.careerdays.ba i na taj način osigurati svoju mogućnost da dobiju posao, a na dan sajma mogu stupiti u direktni kontakt sa predstavnicima kompanija koje će imati svoje štandove.

Posebna novost ove godine je i dio sajma posvećen podsticanju preduzetništva kod mladih. Uz posebno pripremljene pakete, odabrane organizacije će direktno odgovarati na pitanja studenata u vezi sa razvojem preduzetništva, te ih savjetovati u vezi sa pokretanjem i razvojem vlastitih poslovnih poduhvata, te administrativnim barijerama na tom putu.

Prošlogodišnji AIESEC Career Days je posjetilo preko 2000 studenata, a mnogi su dobili radno mjesto u kompanijama kao što su Coca Cola, Reiffeisen Banka, ASA Prevent grupa i mnoge druge.

5. AIESEC Career Days se održava 21. maja u Domu mladih, a ulaz na sajam je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave