Jednodnevni interaktivni seminar: Digitalni potpisi u praksi

22.06.2021. 12:13 / Izvor: Akta.ba
Jednodnevni interaktivni seminar: Digitalni potpisi u praksi

Ovaj seminar je posebno interesantan pravnim službama u svim javnim i privatnim firmama,

Jednodnevni interaktivni seminar

Digitalni potpisi u praksi

SARAJEVO - 15. juli 2021, 9:30-16h, Hotel Hills 5*
ograničeno na 20 učesnika

Iskoristite popust za rane prijave do 7. jula

Kako povećati dokaznu snagu elektronskih dokumenata

Veliki broj organizacija podcjenjuje koliko često mogu biti pozvane da obezbijede pouzdane dokaze o tome što se dogodilo unutar i u vezi njihovih poslovnih informaciono-komunikacionih sistema. One također podcjenjuju i zahtjeve koje pravni sistem postavlja u smislu prihvatljivosti i pouzdanosti digitalnih dokaza. Premda detalji u vezi rješavanja ovih pitanja mogu izgledati suviše "tehnički", njihovo nerješavanje može imati značajan utjecaj na poslovanje organizacije.

Ovaj seminar je posebno interesantan pravnim službama u svim javnim i privatnim firmama, javnoj upravi, menadžerima koji upravljaju sigurnošću podataka, IT službama, advokatskim uredima, inspekcijama i tužilaštvima kao i svima onima koji želi steći uvid u dobre prakse iz ove oblasti.

Implementacija i korištenje sistema za upravljanje elektronskim dokumentima organizacijama može donijeti značajne koristi. No, tradicionalni procesi potpisivanja dokumenata u ovakvim sistemima ne mogu biti korišteni. Tehnologija digitalnih potpisa može biti korištena u ovim sistemima kao zamjena za vlastoručne potpise. Ipak, kao i u slučaju mnogih drugih elektronskih sistema sama implementacija tehnološkog rješenja u organizaciji ne obezbjeđuje dovoljno valjanih dokaza ukoliko elektronski identiteti budu dovedeni u pitanje.

U oktobru 2019. godine, a 13 godina nakon usvajanja Zakona o elektronskom potpisu BiH, u registar akreditovanih ovjerilaca u Bosni i Hercegovini upisana je prva firma, čime su stvorene pretpostavke za izdavanje kvalificiranih potvrda za elektronski potpis u Bosni i Hercegovini. U 2021. godini u registar je dodan još jedan kvalificirani ovjeritelj.

Trener: doc. dr. Haris Hamidović
IRCA (International Register of Certificated Auditors) certificirani auditor sistema upravljanja informacijskom sigurnošću
(biografija trenera je dostupna na stranici seminaraeminara)

Iskoristite popust za rane prijave do 7. jula

Više informacija i prijave

Za sve dodatne dodatne informacije pozovite na telefon:

033 260 505

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave