JOB4U ti nudi posao, praksu i stipendiju!

03.11.2017. 10:45 / Izvor: Akta.ba

JOB4U je jednodnevni sajam o zapošljavanju koji će se održati 12.12.2017. godine na Internacinalnom univerzitetu u Sarajevu.

JOB4U je jednodnevni sajam o zapošljavanju koji će se održati 12.12.2017. godine na Internacinalnom univerzitetu u Sarajevu i koji će okupiti studente i mlade u potrazi za stipendijama, praksom i poslom.

"JOB4U nije još jedan u nizu sajmova za zapošljavanje. JOB4U je više od toga. Naša misija je da mladima pružimo priliku i da zajedno sa kompanijama i svima koji rade sa mladima i za mlade omogućimo što više stipendija, praksi i poslova. 12/12/2017 se družimo svi zajedno na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, gdje ćete imati priliku da čujete mnogo korisnih informacija i savjeta, te da se upoznate sa JOB4U misijom i vizijom. I to nije sve, 12/12 vam predstavljamo i poklanjamo online platformu JOB4U! Povežimo se i izgradimo svi zajedno bolju budućnost", poručuje JOB4U tim.

BiH prva u svijetu

Prema istraživanjima Svjetske banke, Bosna i Hercegovina je prva zemlja u svijetu po nezaposlenosti radno sposobnih osoba.U 2016. godini stopa nezaposlenosti iznosila je čak 67,61%.

Online platforma JOB4U

Na sajmu će biti predstavljena i online platforma JOB4U.

"Online platforma JOB4U osmišljena je kao interaktivna platforma za zapošljavanje studenata i mladih. Platforma sa radom kreće 12.12.2017. godine i zvanično će biti predstavljena na sajmu o zapošljavanju JOB4U. Sajam je samo polazna tačka, a online platforma je alat koji će povezivati mlade osobe koje su u potrazi sa stipendijama, praksama i poslovima, te kompanije, organizacije i institucije. Mladima želimo pružati stalnu podršku putem online platforme", dodaju iz JOB4U tima.

Sajam JOB4U održat će se na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, 12.12.2017. godine u periodu od 10 do 18 sati. Više informacija možete pronaći na sajam.job4u.ba.

Prijavite se OVDJE, ostavite svoj CV i rezervišite svoje mjesto potpuno besplatno!

Organizator JOB4U-a je STUDOMAT, najveća online platforma u regiji namijenjena studentima i mladima.

 

Sponzori i partneri

Organizator projekta je STUDOMAT, najveća online platforma u regiji namijenjena studentima i mladima, dok je suorganizator sajma Internacionalni univerzitet u Sarajevu. Zlatni sponzori sajma su Red Bull i UniCredit Bank. Sponzor projekta je ProCredit Bank, dok su prijatelji i partneri projekta Microsoft, Institut za razvoj mladih KULT, Cereer Center IUS, eMreža i Preduzeće. Medijski partneri ovogodišnjeg sajma su Hayat TV i poslovni portal Akta.ba. Radijski partner je BH radio 1.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave