Još četiri mjesta dostupna za naredni live webinar u Logosoft Edukaciji

13.04.2020. 14:19 / Izvor: Akta.ba
Još četiri mjesta dostupna za naredni live webinar u Logosoft Edukaciji

. Prijavite dva ili više učesnika iz vaše kompanije po nevjerovatnoj cijeni od 300 KM + PDV, za ovaj live webinar.

Još samo 4 mjesta su dostupna za naredni live webinar u Logosoft Edukaciji: Querying SQL databases using T-SQL. 

Prijavite dva ili više učesnika iz vaše kompanije po nevjerovatnoj cijeni od 300 KM + PDV, za ovaj live webinar.

Querying SQL databases using T-SQL

Datum: 20.04.2020.

Cijena : 300,00 KM + PDV

Rok za prijavu: 17.04.2020. godine

NAPOMENA: Istaknuta cijena radionice je za prijave dva ili više uposlenika iz iste kompanije. Regularna cijena radionice je 350 KM + PDV.


Opis radionice

SQL je temeljna vještina za svakog ko želi raditi sa bazama podataka i podacima. U ovoj radionici, upoznat ćemo Vas sa različitim konceptima korištenja Transact SQL (T-SQL-a) za upite na bazi podataka, incijalno kroz osnovne SELECT upite, pa finalno do kreiranja kompleksne transkacione logike. Na tom putu objasniti ćemo ključne koncepte, demonstrirati sintaksu i pružiti Vam priliku da isprobate svaku tehniku za sebe.

Više informacija o radionici...


Očekivani ciljevi

Radionica je predviđen za osobe sa osnovnim znanjem o relacionim bazama podataka, ali i za početnike koji žele da se upuste u avanturu zvanu SQL. Sve što je potrebno učesnicima radionice je volja i pozitivan stav, a njihovo znanje će se nadograđivati iz modula u modul.


Trajanje radionice

Radionica je sastavljena od 12 modula. Fokus radionice je na demo vježbama, odnosno na konkretnim primjerima pisanje T-SQL upita, korištenjem SQL Management Studio-a na SQL Serveru.

Radionica je predviđen da traje 5 dana. Svakog dana će biti održana dva predavanja. Svako predavanje traje 2 sata (određivanje pauze u okviru jednog predavanja će se dogovoriti sa polaznicima). Ukupno trajanje radionice je 20 sati.


Dodatne informacije i resursi

Nastava se održava putem MS Teams-a. Polaznici trebaju imati svoje desktope/laptope jer će dobiti online pristup. Nastava će biti realizirana u formi 30% prezentacije i 70% demo vježbe i konstruktivna diskusija. Za prezentacije će biti korišteni namjenski slajdovi, koncipirani na osnovu zvanične Microsoft literature i dokumentacije. Demo vježbe su koncipirane na konkretnim primjerima pisanja T-SQL upita, korištenjem SQL Management studio-a na SQL Serveru. Kompletan materijal koji će se koristiti na radionici će po završetku biti distribuiran svim polaznicima.

Demo vježbe su koncipirane na način da predavač uradi i detaljno objasni nekoliko primjera za svaku pojedinačnu temu ili oblast, a nakon toga polaznici sami rade upite, na osnovu ulaznih parametara koje dobiju od predavača.

Predavač

Radionicu će održati predavač Nedim Fatić.

Nedim je 2011. godine diplomirao na Fakultetu elektrotehnike u Tuzli, smjer Komunikacije. 2019. godine je završio Master studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, u saradanji sa Microsoft-om, smjer Menadžment i Informacioni sistemi. ​

Posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu sa bazama podataka i MS SQL Serverom, a neke od najvažniji vještina su: instalacija, održavanje i unapređenje MS SQL Servera; pisanje naprednih T-SQL upita; razvoj novih baza podataka i održavanje postojećih; analiziranje perfomansi i stanja relacionih baza podataka i predlaganje načina za efikasniji rad; analiziranje mehanizama zaštite podataka na bazi podataka i predlaganje rješenja za njihovo poboljšanje; instalacija, održavanje i upravljanje alatima za nadzor nad bazama podataka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave