Klasteri kao koncept za podizanje konkurentnosti MSP

10.03.2014. 11:48 / Izvor: eKapija.ba
Klasteri kao koncept  za podizanje konkurentnosti MSP

Cilj konferencije je stimulisati potencijale za stvaranje povoljnijeg ambijenta za uspostavljanje klastera i u našoj zemlji jer udruživanjem u klastere, mali i srednji poduzetnici mogu efIkasnije konkurirati većim poduzećimA.

Sarajevska regionalna razvojna agencija, u Sarajevu (Hotel Evropa) 11. marta 2014. godine sa početkom u 10:30 sati organizuje Konferenciju o temi "Klasteri kao koncept  za podizanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća“.

Na konferenciji će biti predstavljena iskustva EU zemalja u oblasti klasteringa, kao i potencijali i uloga klastera u procesu integracija Bosne i Hercegovine prema EU. Istovremeno, cilj konferencije je stimulisati potencijale za stvaranje povoljnijeg ambijenta za uspostavljanje klastera i u našoj zemlji jer udruživanjem u klastere, mali i srednji poduzetnici mogu efIkasnije konkurirati većim poduzećima, povećati svoje kapacitete i sposobnosti te postići bolju međunarodnu konkurentnost, ali i aplicirati na sredstva EU.  

Konferencija je samo dio aktivnosti koje se realiziraju u okviru projekta “Klasterska orijentacija prema modernim tehnologijama i modelima za zajednički napredak CLOUD“, odobrenom u okviru EU programa Jugoistočna Evropa-SEE Program. U realizaciji projekta učestvuju partneri iz Italije, Grčke, Rumunije, Austrije, Bugarske, Mađarske, Slovenije,  Srbije, Albanije i  Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA iz Bosne i Hercegovine.  

PREUZMI DOKUMENT:
Dnevni_red-Klasteri_kao_koncept_za_podizanje_konkurentnosti_MSP.docx

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave