Kodirajmo zajedno u Mostaru za zemlju u obliku srca

19.10.2017. 12:05 / Izvor: Akta.ba
Kodirajmo zajedno u Mostaru za zemlju u obliku srca

Cilj ovog hackathona je spojiti mlade iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, uključiti ih, uz pomoć mentora i stručnjaka, u IT i poslovnu scenu.

Ako si programer, dizajner, ekonomist, ekolog, kreativac s dozom društvene osvještenosti, osoba koja vidi probleme u okruženju, ali vidi i rješenje za iste, onda si vjerojatno i osoba za novi izazov INTERA Tehnološkog Parka.

Hackathon „Zajedno postižemo više“ se tradicionalno, uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, organizira već treću godinu zaredom te, nakon Sarajeva i Banja Luke, dolazi u Mostar. Cilj ovog hackathona je spojiti mlade iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, uključiti ih, uz pomoć mentora i stručnjaka, u IT i poslovnu scenu te na taj način unaprijediti njihove vještine i znanja. Hackathon „Zajedno postižemo više“ predstavlja jedinstven spoj razmjene iskustava i znanja, učenja od najboljih domaćih stručnjaka, sklapanja prijateljstava te širenja poslovne i privatne mreže na sve dijelove BiH.

Što te očekuje?

Prvi vikend u prosincu 2017. rezerviran je za sve one koji svojim znanjem, umijećem i talentom mogu mijenjati stvari na bolje i ponuditi inovativna rješenja za probleme koji se stave pred njih. 

Događaj prožet intenzivnim radom i pozitivnom energijom održat će se od 1. do 3.12.2017. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka.

Na hackathon se mogu prijaviti pojedinci stariji od 18 godina iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a na osnovu selekcijskog procesa bit će izabrano 60 mladih ljudi koji će sudjelovati u natjecanju. Tijekom 48 sati trajanja hackathona timovi će razvijati društveno korisne mobilne ili web aplikacije iz jednog od sljedećih područja:

- ljudska prava,

- obrazovanje,

- zapošljavanje,

- zdravstvo,

- okoliš,

- umjetnost,

- cyber sigurnost,

- mobbing,

- transport,

- upravljanje u kriznim situacijama.

Kako bi ponuđena rješenja bila što kvalitetnija i bolja, svaki će tim tijekom cijelog događaja imati na raspolaganju mentora, stručnjaka iz različitih područja, koji će im pružiti potrebna znanja i svojim iskustvom doprinijeti uspješnom rješenju problema. Osim vlastitog mentora, svaki će tim na raspolaganju imati i dva mentora koji će se potruditi odgovoriti na njihova dodatna pitanja. Tijekom događaja, sudionici će imati priliku i poslušati kratka predavanja stručnjaka na teme bliske temama samog hackathona.

U nedjelju, 3.12.2017. godine, timovi će pred stručnim žirijem prezentirati svoja rješenja, a najbolji će biti nagrađeni ulaskom u višemjesečni mentorski program tijekom kojeg će uz pomoć mentora i trenera nastaviti raditi na razvoju svojih ideja. Za najbolje timove su pripremljene i vrijedne nagrade koje će osigurati partneri i organizatori projekta.

Tijekom trajanja hackathona za sve sudionike je osigurano osvježenje i hrana, a za one, koji ne dolaze iz Mostara, bit će rezerviran smještaj i plaćeni putni troškovi.

Kako se prijaviti?

Svi zainteresirani pojedinci se mogu prijaviti popunjavanjem jednostavnog obrasca na linku do nedjelje, 12.11.2017. do 23:59h, a u slučaju potrebe za dodatnim informacijama, mogu se javiti na info@intera.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave