Konferencija Apriori Turizam 2019 "Razvoj destinacijskog turizma"

08.03.2019. 09:23 / Izvor: Akta.ba
Konferencija Apriori Turizam 2019 'Razvoj destinacijskog turizma'

Konferencija Apriori Turizam 2019 okupiti će 20 predavača i panelista gdje će kroz 2 panela i 9 uvodnih izlaganja u fokus staviti teme iz oblasti razvoja destinacije koje su postigle sjajne rezultate u lokalnim sredinama.

"Razvoj destinacijskog turizma" tema je stručne Konferencije Apriori Turizam 2019 koja se drugu godinu za redom održava u Mostaru u četvrtak 11.04.2019. u periodu od 10 do 18 sati na Mostarskom sajmu gospodarstva.

Cilj konferencije je umrežiti stručnjake i praktičare iz svijeta turizma s ciljem zajedničke suradnje i razmijeniti iskustva o uspješnim primjerima iz oblasti razvoja destinacijskog turizma u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji. B2B susretima uvezat ćemo male i velike turističke agencije i stvoriti preduvjet za dogovaranje poslova, ali i suradnju između ključnih sektora privatnog, javnog i visokoškolskog.

Slijede brojni pozivi za projekte od strane međunarodnih organizacija i EU, važno je pripremiti se i u fokus staviti glavne teme iz oblasti razvoja destinacijskog turizma i aktualizirati ih u lokalnim zajednicama s ciljem boljeg povlačenja sredstava za razvojne projekte.

Konferencija Apriori Turizam 2019 okupiti će 20 predavača i panelista gdje će kroz 2 panela i 9 uvodnih izlaganja u fokus staviti teme iz oblasti razvoja destinacije koje su postigle sjajne rezultate u lokalnim sredinama. Teme koje ćemo imati priliku poslušati su: Razvoj destinacijskog managementa; Primjena tehnologije virtualne stvarnosti u oblasti kulturnog turizma; Razvoj pustolovnog turizma; Razvoj strategije razvoja gastronomije na primjeru Slovenije i brojne druge zanimljive teme primjenjive na području Bosne i Hercegovine.

"Prošlogodišnja stručna konferencija postigla je sjajne rezultate, okupili smo 100 polaznika iz svih sektora i 12 BH gradova, dogovorili se brojni poslovi i suradnje, uspostavila se partnerstva na EU projektima. U fokus smo stavili razvoj destinacije i stvorili priliku za sinergiju stručnjaka i praktičara s predstavnicima privatnog i javnog sektora i visokoškolskih institucija", istakla je Josipa Terzić – Rezić, vlasnica Apriori BH – Agencije za profesionalno usavršavanje.

Organizatori konferencije su Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje i Turistički klaster Hercegovina, pod pokroviteljstvom Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije/kantona.

Dodatne informacije o Konferenciji Apriori Turizam 2019 i načinima prijave pročitajte na web stranici www.turizam2019.apriori.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave