Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Konferencija "Budućnost obrta u FBiH"

Organizatori pozivaju sve da prisustvuju konferenciji i na taj način daju svoj doprinos dijalogu izgradnji bolje budućosti za bh. obrtnike.

05.02.2020. 09:41 / Izvor: Akta.ba

Liberalni forum u saradnji sa Atlas mrežom iz Sjedinjenih Američkih Država poziva sve zaintersirane da prisustvuju konferenciji "Budućnost obrta u FBiH".

"Na konferenciji ćemo skupa sa obrtnicima, stručnjacima i predstavnicima Obrtničke komore BiH i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH razgovarati o perspektivama obrtničkog djelovanja u BiH, poteškoćama sa kojima se obrtnici susreću tokom svog rada i mogućim rješenjima za unapređenje poslovanja obrta u kontekstu novog Zakona o obrta koji se nalazi u parlamentarnoj proceduri", rekli su organizatori.

Organizatori pozivaju sve da prisustvuju konferenciji i na taj način daju svoj doprinos dijalogu izgradnji bolje budućosti za bh. obrtnike.

Konferencijska sala hotela Holiday Sarajevo: UNA

10:00 – 11:30 Značaj obrta u razvoju bh. ekonomije
10:00 – 10:45 Izlaganje panelista
10:45 – 11:30 Pitanja i komentari iz publike

 

Učesnici:


1. Lejla Selimović, obrtnik
2. Samija Krasnić, obrtnik - Cilj izlaganja: upoznati učesnike i goste sa praktičnim iskustvima, peprekama i benefitima obrtničkog poslovanja u FBiH
3. Faruk Hadžić – ekonomista i makroekonomski analitičar - Cilj izlaganja: Analiza trenutnog stanja obrtnika u FBiH i novog Zakona o obrtima kroz prizmu ekonomske struke

11:30 – 12:00 Pauza
12:00 – 13:30 Novi zakon o obrtu – skidanje okova obrtnicima ili korak unazad
12:00 - 13:00 Izlaganja i diskusija s panelistima
13:00 - 13:30 Pitanja i komentari iz publike

Učesnici:

1. Izedin Kurtović, savjetnik u Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta FBiH

Cilj izlaganja: Upoznati sudionike konferencije sa benefitima predloženog Zakona o obrtima – na koji način će on olakšati obrtnicima u daljnjem poslovanju i ukazati na moguće pozitivne
efekte izmjene ovog zakona

2. Željko Babić, predsjednik Obrtničke komore FBiH

Cilj izlaganja: Analizirati prijedlog Zakona o obrtima, obrazložiti vlastite zamjerke prijedlogu Zakona i prezentirati rješenja koja bi bila prihvatljiva za Obrtničku komoru FBiH

3. Nihad Čolpa – zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Cilj izlaganja: Prezentirati i analizirati razloge zbog kojih su zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH glasali za/protiv ovog zakona.

4. Igor stojanović – zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH

Cilj izlaganja: Prezentirati i analizirati razloge zbog kojih su zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH glasali za/protiv ovog zakona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave