Konferencija "Digitalizacija bh. društva" prolongirana za mart 2019. godine

17.12.2018. 11:43 / Izvor: Akta.ba
Konferencija 'Digitalizacija bh. društva' prolongirana za mart 2019. godine

Pored pomenute konferencije u martu, planiran je i niz tematskih konferencija, okruglih stolova, radionica, kao i sajmova.

Kompanija GlobalGPS obaviještava da je planirana konferencija "Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva“, koja se trebala održati u periodu od 17. do 20. decembra.2018.godine, prolongirana za mart 2019. godine.

"Naime, na oduševljenje svih nas, javila se velika zainteresiranost za samu konferenciju, te smo stoga odlučili da svim zainteresiranim ekspertima pružimo priliku da učestvuju zajedno s nama u ovom procesu. Međutim, zbog nedostatka vremena, ali i zbog nadolazećih praznika, održat će se kraća uvodna konferencija kojom želimo najaviti ovaj veliki projekat", kažu iz kompanije.

Uvodna konferencija održat će se 18. decembra. 2018. godine u hotelu „Holiday“ u Sarajevu, na kojoj ćemo upoznati javnost s našim planovima i ciljevima, kao i sa procesom na kojem aktivno radimo.

Planirano je da u poslijepodnevnim sesijama eksperti, kroz panel priče, razmijene znanja i iskustva, ukažu na ključne probleme i donesu zaključke, koji će biti dobra podloga i osnov za konferenciju u martu iduće godine.

Pored pomenute konferencije u martu, planiran je i niz tematskih konferencija, okruglih stolova, radionica, kao i sajmova.

"Cilj je da kroz ove konferencije približimo građanima pojam i proces digitalizacije, kao i da razbijemo predrasude i strahove od gubljenja radnih mjesta. Želimo da upoznamo ljude s tim šta je digitalizacija i koliko nam ona zapravo može koristiti u svim sektorima djelatnosti. Zasigurno je da nas čeka dugoročan proces i rezultati neće biti vidljivi odmah, no mi ćemo zajedničkim snagama raditi aktivno na tome. Sigurni smo da će se vremenom osjetiti promjene u poslovanju, ali i kvaliteti života svih nas", govore iz kompanije GlobalGPS.

Žele da pokažu da BiH ima dovoljan broj mladih i sposobnih ljudi, koji posjeduju znanje i želju da rade na značajnim promjenama, a proces digitalizacije bosanskohercegovačkog društva će zasigurno donijeti vrlo pozitivne promjene.

Ono što je vrijedno istaći jeste da je cjelokupan proces isključivo domaći proizvod, na kojem rade sposobni i vrijedni članovi Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH i GlobalGPS BH, koji nastoje zajedničkim snagama da motiviraju sve društvene sfere, te tako omoguće lakši i kvalitetniji život našim građanima. Iz GlobalGPS kažu da su sve ideje i svi prijedlozi dobrodošli.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave