Konferencija "Izazovi i prilike za inovativni ekonomski razvoj" u Mostaru

12.03.2014. 08:33 / Izvor: eKapija.ba
Konferencija 'Izazovi i prilike za inovativni ekonomski razvoj'  u Mostaru

INOVO projekat intenzivno radi od januara 2013 godine. sa relevantnim ministarstvima Vlade Federacije BiH i INTERA Tehnološkim parkom na jačanju kapaciteta vlasti, radi boljeg razvoja inovativnih politika i podrške.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti/nauke, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i INTERA Tehnološki Park Mostar organiziraju konferenciju pod nazivom "Izazovi i prilike za razvoj inovativnog gospodarstva/privrede" u srijedu 12.3.2014. u zgradi Vlade Federacije BiH (Ante Starčevića bb) u Mostaru s početkom u 11 sati.

Svrha ovog događaja je inicirati sastanke i diskusije na visokom nivou o razvoju mjera za podršku inovacijama i inovacijskoj infrastrukturi tj. podići svijest top dužnosnika o izazovima i prilikama za poticanje inovacija u cilju ekonomskog razvoja.

 

Konferencija se organizuje u saradnji sa projektom koji finansira EU "INOVO – Izgradnja institucionalnih kapaciteta tri inovacijska centra i istraživačkog sektora u Bosni i Hercegovini".

INOVO projekat intenzivno radi od januara 2013 godine. sa relevantnim ministarstvima Vlade Federacije BiH i INTERA Tehnološkim parkom na jačanju kapaciteta vlasti, radi boljeg razvoja inovativnih politika i podrške.

Konferenciju će uvodnim obraćanjima otvoriti Damir Mašić, FBiH ministar za obrazovanje i nauku; Sanjin Halimović, FBiH ministar za razvoj, poduzetništvo i obrt; Marsaili Fraser, šefica Ureda Delegacije EU u BiH/EUSR-a u Mostaru i Kastytis Gečas, vođa tima INOVO projekta.

Ova konferencija će poslužiti kao pokretač za periodične sastanke između svih zainteresovanih aktera u cilju podrške inovacijama i razvoju, kroz okupljanje visoko pozicioniranih dužnosnika, predstavnika velikih kompanija, organizacija za istraživanje i razvoj i svij koji pružaju inovacijsku podršku u Hercegovini i FBiH. Ovaj skup će obezbjediti jedinstvenu priliku za umrežavanje, stvaranje zajedničkog razumjevanja o izazovima i prilikama za razvoj inovacija, sa uticajem na ekonomski razvoj i stopu zaposlenosti.

Među uzvanicima se očekuju prve osobe federalnih i županijskih/kantonalnih Ministarstava, institucija visokog obrazovanja, razvojnih agencija, gospodarskih komora i javnih i privatnih poduzeća.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave