Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Konferencija o ženskom poduzetništvu u Sarajevu

Cilj Konferencije je predstavljanje rezultata regionalnog projekta ”Žensko preduzetinštvo-motor za stvaranje radnih mjesta u jugoistočnoj Evropi” koji je realiziran od 2012. do 2015. godine.

04.10.2015. 11:58 Izvor: / Fena

Konferencija ”Žensko preduzetništvo – motor za stvaranje radnih mjesta – primjeri dobre prakse u Bosni i Hercegovini” bit će održana sutra u Sarajevu, u organizaciji Asocijacije poduzetnica u BiH ”ONE” u partnerstvu i uz podršku Regionalnog centra za razvoj preduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Evrope (SEECEL) iz Zagreba.

Cilj Konferencije je predstavljanje rezultata regionalnog projekta ”Žensko preduzetinštvo-motor za stvaranje radnih mjesta u jugoistočnoj Evropi” koji je realiziran od 2012. do 2015. godine.

Uz organizatorke, Konferenciji će prisustvovati predstavnici nacionalnih poslovnih udruženja, institucija, kao i međunarodnih organizacija sa sjedištem u BiH.

Nosioci projekta su Regionalni centar za razvoj preduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (South East European Centre for Entrepreneurial Learning – SEECEL) i Inicijative za održivi rast (Gender Task Force-GTF), uz koordinaciju Vijeća za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council – RCC).

U Projektu su učestvovale preduzetnice iz zemalja jugoistočne Evrope (Crna Gora, Srbija, Albanija, Hrvatska, BiH, Makedonija, Kosovo), Turske i Moldavije.

Osnovni ciljevi Projekta su promocija ženskog preduzetništva u zemljama jugoistočne Evrope kroz zajednički trud javnog i privatnog sektora, promocija primjera dobre prakse u ženskom preduzetništvu, a u saglasnosti s Evropskim zakonom o malom i srednjem preduzetništvu (SBA), kao i izgradnja i jačanje nacionalnih i regionalnih mreža i udruženja žena preduzetnica, saopćili su organizatori.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave