Konferencija PIT Drina 2019 okuplja proizvodni sektor

20.02.2019. 12:08 / Izvor: Akta.ba
Konferencija PIT Drina 2019 okuplja proizvodni sektor

Konferencija PIT Drina 2019 je treća po redu i održava se iz potrebe da se na jednom mjestu okupe proizvodne kompanije radi umrežavanja i razmjene znanja.

Konferencija Proizvodnja-Industrija-Tehnologija PIT Drina 2019 u organizaciji konsultantske kuće Targer Engineering & Consulting, Vlade Bosansko-Podrinjskog Kantona, Grada Goražda, Udruženja poslodavaca BPK i Privredna komora BPK održava se u četvrtak, 21.03.2019. u Goraždu sa početkom u 9.00 sati.

Konferencija PIT Drina 2019 je treća po redu i održava se iz potrebe da se na jednom mjestu okupe proizvodne kompanije radi umrežavanja i razmjene znanja i iskustava između stručnjaka iz proizvodnje i vlasnika biznisa, te da se aktualiziraju teme kao što je obrazovanje prilagođeno potrebama tržišta, osnivanje klastera, tehnoloških parkova, industrijskih zona, a sve u cilju podizanja konkurentnosti bh. kompanija.

Konferencija je prilika da se učesnici upoznaju sa aktuelnim i naprednim metodama, tehnikama i tehnologijama u poslovnim operacijama i efektima njihove implementacije u bh. proizvodne kompanije, kao i da se upoznaju sa kolegama, ekspertima i poduzetnicima iz kompanija koje dijele zajedničke izazove proizvodne djelatnosti.

Ne manje važna misija konferencije je dodatno oživljavanje lokalne i cjelokupne BH privrede kao i bolje povezivanje kompanija i stručnjaka iz Goražda sa ostatkom BiH i regije Zapadnog Balkana.

Konferencija je podijeljena u nekoliko tematskih cjelina:

  • stručna izlaganja,
  • izlaganja domaćih i međunarodnih organizacija s ciljem podsticaja biznisu,
  • B2B poslovni susreti i umrežavanje,
  • panel diskusija na jednu od gorućih tema BH privrede,
  • obilazak pogona jedne renomirane tvornice prema odluci organizacionog odbora.

Centralni sadržaj konferencije predstavljaju izlaganja regionalnih stručnjaka koji će dati osvrt na aktulne teme operacionog menadžmenta na kojima kompanije razvijenih zemalja grade svoju konkurentsku prednost kao što su:

  • Lean metode za unapređenje konkurentnosti,
  • Kako biti inovativna organizacija,
  • Kako biti poželjan poslodavac i kako razvijati stručne kadrove,
  • Upotreba robota i automatizacija u proizvodnim procesima,
  • Pametne fabrike i industrija 4.0,
  • IT i ERP sistemi za podršku poslovanju, itd.

Kako bi se upotpunila priča, organizatori su se potrudili da na konferenciju dovedu predstavnike domaćih, regionalnih i međunarodnih institucija koji u svojim programima nude mogućnosti finansiranja privatnih i javnih projekata, te će prisutni moći postaviti pitanja o uslovima i načinu finansiranja vlastitih poslovnih ideja.

Panel diskusijom će se pokušati dati odgovor na jedno od najaltuelnijih pitanja BH privrede i države općenito, a tome će govoriti  poduzetnici i direktori domaćih industrijskih kompanija, ,te panelisiti koji će svojim višegodišnjim iskustvom dati poseban značaj diskusiji. Fokus panela će biti pokušaj da sa dosadašnjih konstatacija "kako imamo veliki problem", tj, "kuknjave" prebacimo na planiranje akcija koje mi imamo u svojoj moći da kao društvo izvršimo i slijedimo.

Tokom cijele konferencije će biti omogućeno poslovno umrežavanje, a za ove namjene su predviđena i 3 posebna bloka unutar konferencije. Posebna pažnja će biti usmjerena prema partnerima i sponzorima konferencije, koji će imati svoje promo-kutke na marginama konferencije i na kojima će svi zainteresirani učesnici moći dobiti više informacija o proizvodima i uslugama tih kompanija. Svi sponzori izlažu isključivo usluge i proizvode koji služe ili mogu da služe kao podrška poslovanju proizvodnih kompanija.

To nije sve, za sve proizvodne sladokusce je predviđen obilazak jedne ili dvije proizvodne, ovisno o interesu učesnika, kompanije/a u Goraždu koje su nosioci privrednog razvoja. Domaćini proizvodnih kompanija će nam prilikom obilaska dati uvid u njihove standardizirane i tehnološki visoko razvijene procese i postrojenja.

Više informacija o konferenciji i načinu prijave OVDJE 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave